La CUP exigeix responsabilitats per “l’excessiu” dispositiu policial en la manifestació pro Hasél

01/03/2021 - 18:53h

Els independentistes consideren que el dispositiu no tenia cap altre objectiu que “generar sensació de pànic entre la població i provocar una tensió innecessària”

Després de l’ampli dispositiu policial que es va programar divendres a Sant Sadurní per la manifestació en favor de Pablo Hasél, la CUP exigeix ara “responsabilitats” pel que consideren un “desplegament policial excessiu i injustificat”.

A través d’un comunicat de premsa, els independentistes critiquen que el dispositiu policial organitzat pels Mossos d’Esquadra els dies previs a la concentració “era excessiu, innecessari i injustificable”.

A més, asseguren que “aquest dispositiu policial no tenia cap altre objectiu que generar la sensació de pànic entre la població i provocar una tensió innecessària”, i “justificar una possible actuació policial com la que vam veure la mateixa nit a Terrassa”.

Els cupaires també critiquen que la presència d’agents antidisturbis i policia secreta per la vila “no va tenir altre motiu que el d’atemorir la població”, i denuncien que al llarg del divendres “es van produir identificacions aleatòries a joves sense cap altre motiu que el seu aspecte físic”.

Per tot això, des de la formació han condemnat els fets que consideren “molt greus i propis d’un estat d’excepció”, i han reivindicat “la llibertat d’expressió i de manifestació”, condemnant “qualsevol estratègia per criminalitzar les protestes”.

També han exigit responsabilitats a la Conselleria d’Interior, i exigeixen a l’Ajuntament de Sant Sadurní “que sigui contundent a l’hora d’exigir aquestes responsabilitats i que no participi en relats alarmistes que persegueixen condemnar el moviment de solidaritat amb Pablo Hasel i el conjunt dels moviments socials”.

També et pot interessar

Comentaris