La policia blinda Sant Sadurní per una manifestació a favor de Hasél sense incidents

26/02/2021 - 22:25h

Una cinquantena de persones es manifesten a la plaça de la vila contra l’empresonament del raper lleidetà, davant la mirada de desenes de veïns

Sant Sadurní s’ha preparat aquest divendres per ser escenari d’una batalla campal, que finalment va quedar en res. L’alerta l’ha creat una convocatòria de manifestació del col·lectiu Tipos Bravos, en favor de la llibertat del raper lleidatà Pablo Hasél.

S’esperava que a les 7 de la tarda, els participants a la marxa es concentressin a la plaça de l’Ajuntament, però malgrat l’expectació que la protesta va aixecar entre els veïns, només hi han assistit una cinquantena de persones, totes amb actitud pacífica. Els manifestants han cantat en contra de l’empresonament de Hasél, i han cremat una figura que emulava el Rei.

El resultat final de la manifestació contrasta amb com ha viscut Sant Sadurní les hores prèvies. A la tarda, diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra -amb algunes unitats d’antidisturbis- han blindat el poble, per temor que es repetissin els aldarulls que aquesta setmana ha viscut Vilanova. S’han posat controls a algunes de les entrades de la vila, i s’ha protegit fortament la comissaria dels Mossos, que es temia que fos objectiu dels grups violents.

De fet, segons fonts municipals, les hores prèvies a la protesta s’han retirat de les papereres pròximes a la comissaria ampolles de vidre buides, per evitar que es poguessin llençar contra l’equipament, en cas que hi hagués una actuació violenta.

L’altre col·lectiu que ha viscut amb certa angoixa la convocatòria ha estat el del comerç. Una estona abans de l’inici de la manifestació, moltes botigues hn abaixat la persiana, per evitar que la protesta acabés en saquejos, com ha passat en altres ciutats catalanes.

Mentrestant, desenes de veïns s’aplegaven encuriosits a la plaça de la vila per seguir la protesta. Molts hi han acudit cridats pels missatges de whatsapp que han circulat pels grups els darrers dies, i que fins i tot han cridat l’atenció de diverses agències de comunicació, que han plantat les seves càmeres a la plaça de l’Ajuntament, i també davant la comissaria dels Mossos. Aquesta vegada, però, la notícia ha estat que no hi ha hagut notícia.

També et pot interessar

Comentaris