Comença la vacunació de la COVID19 a la Casa dels Avis de Sant Sadurní

Avatar
14/01/2021 - 12:05h

Per ara han autoritzat a vacunar-se el 92% de les persones residents i el 84% de les treballadores

Aquest dimecres al matí s’ha començat a vacunar els residents i al personal que treballa a la Casa dels Avis de Sant Sadurní. La previsió és que es pugui completar avui mateix l’administració d’aquesta primera dosi.

Per ara han autoritzat a vacunar-se el 92% de les persones residents i el 84% de les treballadores, però és previsible que durant els transcurs de la vacunació s’ampliï aquest percentatge.

PUBLICITAT

El Departament de Salut de la Generalitat ha explicat que les primeres dosis de la vacuna es destinen als col·lectius més vulnerables: a les 104.000 persones que viuen i treballen a les 1.408 residències del país.

Posteriorment i també en la primera etapa es vacunarà als professionals sanitaris i sociosanitaris  i a les persones amb una dependència que necessiten grans mesures de suport.

PUBLICITAT

Els equips es desplacen als centres i no es vacuna a cap persona que en aquell moment sigui  positiva de Covid-19 o bé estigui en quarantena per ser contacte estret o tingui febre. La protecció es màxima a partir de les dues setmanes de la segona dosi.

La vacunació també té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

També et pot interessar

Comentaris