A primera línia

Les veus que l’Ajuntament ha escollit enguany per al pregó de Fires i Festes són les de set dones que han viscut en primera persona la pandèmia del nou coronavirus. Totes elles, que han lluitat des de diversos sectors de la societat, han preparat un pregó coral que servirà per donar el tret de sortida a l’edició 2020 de les Fires i Festes. Les escollides per al pregó són Miriam Ceña (directora del CAP Sant Sadurní), Núria Enríquez (directora de la Casa dels avis), Maria Domingo (pacient de Covid), Montse Planes (voluntària), Montse Querol (botiguera), Jonaina Riba (policia local) i Fina Montserrat (Càritas).
05/09/2020 - 15:00h

El pregó d’enguany reconeixerà els que han patit la pandèmia en primera persona

Les Fires i Festes d’enguany estan marcades, irremeiablement, per la pandèmia de Covid-19. Sant Sadurní no s’ha escapat els darrers mesos de l’embat de la crisi sanitària, que ha deixat alguns escenaris complicats a la vila.

La feina que s’ha fet des de diversos àmbits socials ha permès que el nou coronavirus no s’hagi encruelit encara més amb un municipi, que aprofitarà les Fires per reconèixer la feina que han fet milers de professionals per plantar cara a la malaltia. Per fer-ho, donarà veu a set dones que han viscut des de primera línia l’emergència sanitària, i que seran les protagonistes del pregó d’enguany.

Un discurs que servirà per homenatjar els 148 sadurninencs que han donat positiu per Covid-19 des que es va declarar l’estat d’alarma al mes de març, o els 1.162 sospitosos d’haver contret la malaltia que hi ha acumulats a la vila.

Un discurs que també recordarà la primera víctima pel nou coronavirus que hi va haver al municipi, una dona de seixanta-nou anys amb patologies prèvies que va morir cinc dies després que es decretés l’estat d’alarma. La sadurninenca, que estava ingressada a l’Hospital Comarcal, també va ser el primer èxitus que es va registrar al Penedès.

El brot de la pandèmia que va colpejar la casa dels avis serà un altre dels records que sobrevolaran el pregó de Fires. La residència sadurninenca va detectar un primer positiu a començaments d’abril, i malgrat les mesures de seguretat que es van instaurar des del primer moment, en només dos dies ja es van sumar 16 contagis, 13 residents i un treballador. En el punt més àlgid de la pandèmia, la Casa dels Avis va arribar a registrar 25 casos positius, i al centre hi ha hagut més d’una desena de defuncions durant la pandèmia relacionades amb la Covid-19.

L’emergència sanitària ha deixat altres taques negres a la vila, com l’augment de l’incivisme en la recollida d’escombraries, o les desenes de sancions imposades per saltar-se la normativa imposada durant el confinament.

Tot i això, la pandèmia també ha aconseguit l’acord unànime de tots els partits polítics amb presència a l’ajuntament per impulsar un pla de xoc per ajudar la població a superar la crisi econòmica que ha provocat l’emergència sanitària. En total, el pla destinarà més de mig milió d’euros a impulsar el comerç local, i ajudar les famílies a fer front a les despeses, entre d’altres.

També et pot interessar

Comentaris