Sant Sadurní aposta per unes Fires i Festes locals, i amb propostes per a tots els públics

L’espectacle familiarv del Pot Petit serà un dels plats forts de les Fires. FOTO: FACEBOOK
31/08/2020 - 12:49h

Per accedir a tots els actes, siguin gratuïts o de pagament, s’haurà de presentar l’entrada que es pot aconseguir des d’aquest dilluns

Tot i les circumstàncies. la programació de les Fires i Festes 2020 comptarà amb propostes ben atractives. Els principals caps de cartell de l’edició d’enguany serà els espectacles familiars d’El Pot Petit o Dàmaris Gelabert, però també hi haurà espai per l’humor, de la mà d’en Peyu i “L’home orquestra”, concerts per a un públic adult com l’orquestra La Principal de la Bisbal o La Banda Sonora de la teva Vida i propostes per a un públic més jove com The Tyets.

La programació presenta enguany un format en versió reduïda, amb menys activitats i un horari que es concentrarà principalment a la tarda i al vespre.  La majoria de les activitats es desenvoluparan a l’esplanada del CAP, on s’hi instal·larà un escenari permanent, en un espai tancat i amb aforament limitat, amb seient i seguint totes les mesures de seguretat.

Les Fires arrencaran el 5 de setembre. El diumenge, a les 6 de la tarda, tindrà lloc un emotiu pregó de Fires, que anirà a càrrec de diversos testimonis i protagonistes sadurninenques de la crisi sanitària de la COVID-19.

El divendres 11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional, es clouran les Fires amb la Lectura del Manifest, a càrrec de representants de la Unió Esportiva Sant Sadurní, i un concert d’havaneres.

Al llarg d’aquests dies no hi faltaran cites tradicionals, com les sardanes, que es traslladaran a la plaça de l’Església, o la Fira del Disc a la plaça Nova. També s’ha programat una exposició a càrrec de Maria Assumpció Raventós, “La passió pel gran format” i que es podrà visitar del 6 al 30 de setembre a la Capella de l’Índex.

Malgrat la suspensió dels tradicionals de carrer com la Festa de la Fil.loxera, les cercaviles o els correfocs, diverses entitats locals de cultura popular s’adaptaran a les circumstàncies i oferiran també exhibicions o espectacles per al públic assistent.

Serà el cas de l’Espai Fil.loxera o la Mostra de Cultura Popular, que es podrà veure a l’escenari principal del CAP, i una actuació sorpresa dels Diables Se M’n Refum, en què es demana als veïns i veïnes que la segueixin des de balcons, terrasses i finestres de casa.

Des de l’Ajuntament es fa una crida al civisme, la responsabilitat i la prudència de tots i totes, amb la intenció que els actes de Fires es desenvolupin amb totes les garanties i màxima seguretat, i trasllada també la seva voluntat i compromís que siguin unes festes en clau local, amb i per a la ciutadania de Sant Sadurní.

Entrada imprescindible

Totes les activitats programades requeriran d’entrada, sigui gratuïta o de pagament. A partir d’aquest dilluns 31 d’agost i fins al 4 de setembre, es podran aconseguir – un màxim de 4 entrades per persona – al Casal d’Entitats i a L’Índex, en horari de 10 a 13h i de 16 a 19 hores. A partir del 4 de setembre es podran adquirir per internet des del web www.santsadurni.cat/firesifestes

Caldrà facilitar també el document d’identificació personal (DNi, carnet de conduir…) de totes les persones per qui se sol·liciti o adquireixi una entrada, així com en el moment d’accedir al recinte juntament amb l’entrada.

Oques Grasses, l’any que ve

Una de les cites destacades de la programació previstes per aquest any era el concert d’Oques Grasses, el dia 8 de setembre. Després de valorar el context actual i l’impacte que podria suposar la celebració d’un concert en directe d’un dels grups més importants de l’escena musical catalana, la regidoria de Cultura, d’acord amb els músics i els seus representants, han pres la decisió d’ajornar-lo i programar el concert per les Fires i Festes de l’any vinent, tenint en compte també que al 2021 el grup té previst presentar un nou treball.

També et pot interessar

Comentaris