Les platges del Baix Penedès romandran majoritàriament tancades per la revetlla de Sant Joan

Una imatge d’una platja del Vendrell, on l’Ajuntament vol evitar casos com festes nocturnes i ‘botellons’ en una època encara marcada pels efectes del coronavirus. (Foto: Ajuntament del Vendrell)
16/06/2020 - 18:30h

És el cas del litoral del Vendrell i de Cunit mentre que l’Ajuntament de Calafell les deixarà obertes amb condicions

La majoria de platges del Baix Penedès romandran tancades al públic durant la nit de la revetlla de Sant Joan, per evitar aglomeracions de gent durant l’etapa post-Covid i amb l’estat d’alarma pel coronavirus ja aixecat. Aquest aixecament es preveu que sigui efectiu per part del govern de l’Estat diumenge, dia 21.

Així les coses, des d’aleshores i, per tant, dimarts -dia de la revetlla de Sant Joan- ja estarà permesa la mobilitat arreu del país i això vol dir també l’accés als municipis de la costa del Baix Penedès des de la veïna comarca de l’Alt Penedès.

Els ajuntaments del Vendrell i de Cunit ja han anunciat que tancaran les platges dels seus municipis la nit de Sant Joan, mentre que a Calafell, a l’espera que es concretin més detalls, estaran obertes però amb alguns sectors tancats i amb més vigilància als accessos i perquè es compleixin les mesures de seguretat contra el coronavirus.

Amb la premisa precisament de recordar a la població que la pandèmia del coronavirus de la Covid-19 encara no està sota control i que tothom ha de col·laborar per contenir-la, des de la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible -a la qual pertanyen els tres municipis costaners del Baix Penedès- s’apel·la a la col·laboració ciutadana per mantenir les mesures de seguretat durant la revetlla de Sant Joan.

En aquest sentit es es fan les següents recomanacions: Celebrar la revetlla en grups reduïts i evitar sortides i desplaçaments innecessaris, gaudir-la amb família i amics fent consum als negocis locals per evitar aglomeracions de persones, respectar les mesures sanitàries mantenint el distanciament, fent ús de les mascaretes i no compartir menjars ni begudes; i respectar les mesures de ús i prohibició de les platges i els espais públics.

El tancament de platges en municipis com Sitges, Vilanova i la Geltrú, Cubelles -per tant, tota la comarca del Garraf-, Cunit i el Vendrell, entre d’altres del litoral del sud de la demarcació de Barcelona i tota la Costa Daurada, voldrà dir que no es permetrà l’accés a les platges des de les 20 hores de la nit de Sant Joan, aproximadament, fins a les 6 de la matinada de dimecres, 24 de juny.

Evitar ‘botellons’ al Vendrell

En el cas del  municipi del Vendrell, a la nit de la revetlla de Sant Joan es prohibirà fer qualsevol celebració, activitat o concentració a les platges. Només es permetrà accedir-hi per consumir a les guinguetes.

El motiu d’aquest tancament de platges, segons l’Ajuntament del Vendrell, “és contenir la pandèmia evitant un efecte crida de residents d’altres regions sanitàries i evitar aglomeracions de persones a festes no autoritzades”. Algunes d’aquestes festes no autoritzades han estat, sobretot el darrer cap de setmana, ‘botellons’ a la zona propera a les Madrigueres.

El consistori augmentarà la vigilància a l’indret, en el qual, per exemple, a més de deixalles a la sorra han aparegut pintades al mur i al terra d’un tram del passeig marítim de Sant Joan de Déu. Des de l’Ajuntament del Vendrell es vol frenar aquest tipus d’incivisme i es creu que el tancament al públic de les platges per la nit de Sant Joan hi pot contribuir.

D’altra banda, per evitar aglomeracions i l’arribada massiva de residents d’altres regions sanitàries pel tancament de les platges de la ciutat de Barcelona anunciat la setmana passada per l’alcaldessa Ada Colau, l’Ajuntament del Vendrell, d’entre altres, sol·licita a la companyia ferroviària Renfe que el servei de rodalies no ampliï la freqüència de trens de les línies R-2 i R-4 cap a Sant Vicenç de Calders per la nit del 23 de juny. També es demana que es reforcin els sistemes de seguretat a les estacions litorals per aquella nit.

Cunit

Quant al tancament de les platges de Cunit, l’Ajuntament remarca que “continua vetllant per la seguretat de la ciutadania i per això ha acordat no permetre l’accés a les platges del municipi durant la revetlla de Sant Joan”. El tancament, com apuntàvem, serà de les 20h de dimarts que ve a les 6h de l’endemà.

Amb tot, com en el cas del Vendrell, les guinguetes de les platges sí que estaran obertes, però només es permetrà accedir a les mateixes pels llocs degudament indicats.

Sota el lema ‘Per una Revetlla de Sant Joan segura’, el consistori cunitenc tancarà els accessos i ha instal·lat cartells informatius que indiquen la prohibició de fer fogueres, de l’ús de la pirotècnia i de fer pícnics a la sorra durant la nit de Sant Joan, així com no permetre el bany nocturn.

A més, es destinaran 4 patrulles de la Policia Local i el suport del cos de voluntaris de Protecció Civil per vetllar pel compliment de la normativa.

L’Ajuntament de Cunit, a més, fa una crida a la responsabilitat i recorda els consells de Protecció Civil pel que fa a la celebració d’aquesta tradicional nit d’inici de l’estiu. A més de celebrar la festa en grups reduïts, remarca que cal evitar les aglomeracions, mantenir sempre les mesures de protecció i d’higiene, el rentat de mans amb aigua i sabó, l’ús de la mascareta i mantenir el distanciament social.

Finalment, des de les administracions públiques es recorda que és important saber que l’ús del gel hidroalcohòlic contra el coronavirus és incompatible amb l’ús de pirotècnia tradicional per Sant Joan.

També et pot interessar

Comentaris