Campanya de WhatsApp per incrementar el reciclatge a Santa Fe

14/06/2020 - 09:00h

Ajuntament i Mancomunitat volen potenciar la separació en origen que es realitza a les llars d’aquest petit municipi

Aquest dilluns s’inicia una campanya per augmentar el percentatge de residus recollits selectivament al municipi, que en aquests moments és del 54%. L’objectiu és millorar la separació en origen que es realitza a les llars, augmentant la quantitat de residus reciclats i la qualitat de les fraccions que es recullen, fent que cada residu es dipositi en el contenidor adequat. Alhora informarà del nou servei de recollida de fluorescents i bombetes de baix consum, en què l’ajuntament serà l’espai habilitat per a que els veïns i veïnes puguin portar aquests materials.

Cal tenir en compte que reciclar és sinònim de millor qualitat de vida ja que permet recuperar materials, deixar d’extreure matèries primeres de la natura o minimitzar la contaminació de l’aigua i l’atmosfera.

L’ajuntament utilitzarà la seva llista de distribució de WhatsApp per informar als veïns de com separar correctament a casa i disminuir els residus que generem. Així mateix es facilitarà una enquesta online per tenir més informació dels coneixements de la ciutadania sobre les recollides i la gestió de residus que s’efectua al municipi, recollint suggeriments i propostes de millora.

Per prevenir la generació de residus i reduir l’ús de plàstics d’un sol ús, es distribuirà una bossa reutilitzable per anar a comprar a totes les llars de Santa Fe.  Tant aviat com les fases de desconfinament ho permetin, es farà una sessió informativa per traslladar els resultats i conclusions de la campanya.

Comentaris