Sant Sadurní, pendent de la desescalada per saber com seran els Barris

Catifes de flors del barri església de la passada edició de la festa de Barris. FOTO: AJUNTAMENT
Eva López
31/05/2020 - 20:00h

L’Ajuntament i la comissió de cada barri treballen per poder oferir activitats virtuals i presencials i mantenir viva la festa

Sant Sadurní ja té assumit que els Barris d’aquest any no seran com els Barris de sempre. L’estat d’alarma decretat pel govern espanyol el 14 de març obligarà a modificar una de les festes més antigues del municipi, que fa anys que lluita per no perdre la seva essència.

Des de l’ajuntament i les comissions que organitzen cada Barri (en total n’hi ha set) estan pendents de la desescalada, perquè tenen clar que no seran el mateix uns barris en fase 2, que en fase 3. Ara només cal esperar que l’11 de juny –data en què començarà la celebració– el desconfinament sigui el més avançat possible.

PUBLICITAT

Mentrestant, Marta Castellví, regidora de Cultura de Sant Sadurní, ha explicat que es treballa “al dia” per anar incorporant activitats a la celebració. “De moment, tenim clar que hi ha moltes coses que si ens mantenim en segons quina fase, no les podrem fer. Esperem que anem superant etapes, i de mica en mica anirem incorporant activitats”, ha dit.

El que ja està clar que en la fase en què ens trobem no serà possible, són els rengles. Cada barri organitza el seu l’endemà de celebrar-se, i aplega una bona colla de veïns de cada zona. “Haurem d’esperar, i veure si 2 ens els deixen programar. Com que s’hi reuneix força gent, és complicat”, ha apuntat la regidora.

Els concerts de la banda o les tradicionals activitats a peu de carrer per a grans i petits també perillen, però des de la regidoria i la comissió ja s’han buscat alternatives que les supleixin. Per exemple, s’ha organitzat un concurs a través de les xarxes socials, amb l’objectiu que els sadurninencs expliquin com viuen la festa. Els que guanyin, s’enduran un lot de productes locals.

També s’implicarà les escoles en la celebració, proposant als alumnes que elaborin el seu propi domàs de Barris per penjar-lo al balcó. A més, es vol elaborar una llista participativa d’Spotify perquè els veïns posin l’altaveu al balcó, i suplir així la manca de la banda de Barris.

A això, a més, cal sumar les tronades d’inici de cada barri –des de l’Ajuntament ja s’ha assegurat que es faran–, i el repartiment de confits per cada casa, que de moment ja han soŀlicitat més de 450 famílies.

Les activitats també dependran dels recursos de cada Barri, que es nodreixen de les aportacions voluntàries dels veïns, i enguany no s’ha pogut sortir a recollir-ho porta a porta. L’Ajuntament està agilitzant els tràmits per atorgar la subvenció anual als organitzadors, i ajudar així que la festa sigui tan lluïda com ho és habitualment.

També et pot interessar

Comentaris