Objectiu: reduir les llistes d’espera

Judit Benages
29/05/2020 - 21:00h

La crisi sanitària ha fet incrementar les llistes d’espera als hospitals i des de Vilafranca es preveu anar recuperant la normalitat fins a finals d’any

La pandèmia passa factura a les llistes d’espera de la sanitat catalana, que ja eren molt llargues. I l’hospital de Vilafranca no n’és una excepció. Conscient d’aquest problema, des del centre ja han posat en marxa tres quiròfans. A més, volen fer un 25% de visites de forma presencial, i la resta seran per telèfon. També iniciaran una prova pilot per fer videoconferències a partir d’aquesta propera setmana.

El gerent de l’hospital, Josep Lluís Ibáñez, ha remarcat que, tot i la Covid-19, les operacions més urgents s’han fet, i apunta que s’ha marcat com a objectiu recuperar la llista d’espera d’abans de la pandèmia com a molt tard a finals d’any, tot i que reconeix que han de reservar una part de la seva capacitat per si hi ha un rebrot. En aquest sentit, el que han fet ara des de l’Institut Català de la Salut és demanar al personal sanitari que agafi vacances com a molt tard fins a finals de setembre per poder comptar amb tothom en cas de rebrot.

L’hospital truca per a noves visites o proves

L’hospital de Vilafranca informa que com a conseqüència de la pandèmia la programació de les agendes ha quedat alterada i, per tant, totes les persones que tinguin programada una visita o una prova rebran una nova citació mitjançant un missatge SMS o una trucada.Per aclarir dubtes posen a disposició el correu-e visites@csap.cat i el telèfon de programació de Consultes Externes, 93 818 03 93, de 10 a 18 h els dies laborables (excepte divendres, que és de 10 a 15 h).

Per evitar contagis s’han establert una sèrie de normes: cal portar mascareta, no portar guants, respectar la distància de seguretat de dos metres entre persones, anar acompanyats només en cas de menors o discapacitats, rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrar i sortir del centre, no tocar superfícies, portar la targeta sanitària a mà i, si es tenen símptomes de malaltia respiratòria o febre, posposar la visita.

PUBLICITAT

Mascaretes adaptades per a persones amb dificultats auditives

Des d’Atenció a la Ciutadania del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf es va contactar amb l’Associació +Tu del Vendrell per aconseguir mascaretes per a persones amb dificultats auditives. Aquestes mascaretes incorporen un fragment de plàstic dur transparent a la part davantera, cosa que permet veure la boca de qui parla, de manera que facilita la comunicació de les persones que han de seguir una conversa llegint els llavis. Les mascaretes s’estan elaborant per a una entitat representant de les persones amb dificultats auditives d’arreu del país, tot i que també les han fet a demanda per a altres entitats, com és el cas del CSAPG.

També et pot interessar

Comentaris