Es doblen les incidències pel porta a porta a Sant Sadurní en l’estat d’alarma

Un cartell en un contenidor de roba usada demana als ciutadans que no llencin brossa a dins.
30/04/2020 - 20:00h

La Regidoria de Medi Ambient ha passat de tramitar unes 150 incidències diàries per males pràctiques a gestionar-ne més de 300

Les limitacions per sortir de casa han fet disminuir algunes xifres relacionades amb l’incivisme. Han baixat els fets delictius i els carrers estan més nets. La recollida d’escombraries, en canvi, es fa pitjor ara que abans que es decretés l’estat d’alarma.

A Sant Sadurní, per exemple, on es practica el Porta a Porta (PAP) des de fa quinze anys, s’ha doblat el nombre d’incidències que es presenten diàriament per males pràctiques en la recollida de residus.

Segons ha explicat Carles del Amor, regidor de Medi Ambient del municipi, les últimes setmanes s’estan gestionant més de 300 incidències diàries de ciutadans que no compleixen la normativa del PAP, mentre que abans que es decretés el confinament dels ciutadans aquesta xifra se situava al voltant de les 150 per dia.

“No és que els ciutadans ho facin pitjor ara. El problema és que la gent que abans ja no practicava el PAP i llençava les escombraries a l’àrea d’emergència, ara les deixa al carrer”, ha apuntat el regidor.

Del Amor ha lamentat les actuacions incíviques, assegurant que aquesta problemàtica fa augmentar la inseguretat dels treballadors que gestionen la recollida de residus. “Si s’ha de tramitar una incidència, la mateixa bossa de brossa l’han de tocar més persones, i això fa augmentar el risc de contagi pel nou coronavirus”, ha dit.

En aquest sentit, Carles del Amor ha explicat que alguns veïns li han demanat que es pugui llençar la fracció orgànica sense el cubell que els sadurninencs usen per a aquestes deixalles, per evitar el pas dels cubells de mà en mà.

“Hem consultat com fer la recollida de la fracció orgànica, i és inviable fer-ho sense cubells. El que recomanem és que els veïns es rentin les mans quan recullin el cubell del carrer, de la mateixa manera que ho dèiem quan no hi havia l’estat d’alarma”, ha assegurat del regidor.

Així mateix, Del Amor ha apuntat que aquesta setmana s’ha obert al públic la deixalleria municipal, a la qual només es podrà accedir amb cita prèvia per evitar l’acumulació de persones en les instaŀlacions.

Fins ara, només s’obria l’equipament per a les empreses que ho soŀlicitaven prèviament, per desfer-se de les deixalles generades en l’activitat industrial.

També et pot interessar

Comentaris