Es duplica la xifra de famílies usuàries de Càritas a Sant Sadurní

Alguns dels voluntaris de la xarxa sadurninenca davant la seu de Càritas. FOTO: AJUNTAMENT
25/04/2020 - 17:56h

Des de l’Ajuntament s’ha creat una xarxa de voluntariat per donar suport a la població vulnerable que ja compta amb uns quaranta participants

La crisi sanitària provocada per la Covid-19 n’ha fet ressorgir una altra: la social. Els ERTOs que han tramitat milers d’empreses arreu del país han abocat centenars de famílies a una situació de precarietat que ja es deixa notar als municipis del Penedès.

A Sant Sadurní, per exemple, s’han duplicat en poques setmanes els usuaris de Càritas. Segons ha explicat la regidora de Benestar Social, Meritxell Borràs, des que va començar la pandèmia els beneficiaris de les ajudes l’entitat han passat de 25 a 47. A més d’augmentar els casos de famílies que necessiten ajuda, també ha canviat la manera de donar-la.

Abans que es decretés la pandèmia, eren els mateixos usuaris els que anaven a la seu de Càritas a buscar els aliments que se’ls lliuren setmanalment, però ara els reparteixen un grup de voluntaris.

“Quan l’estat d’alarma va entrar en vigor, des de la Regidoria vam considerar necessari buscar una manera d’ajudar els coŀlectius més vulnerables. Vam fer una crida a la població, i a hores d’ara la xarxa ja compta amb gairebé 40 voluntaris”, ha apuntat Borràs.

Entre les tasques que duu a terme aquest coŀlectiu hi ha el repartiment dels lots d’aliments de Càritas, però no només això. Les últimes setmanes a l’Ajuntament han arribat peticions de tota mena.

“Fem la compra per a la gent gran, els anem a buscar els medicaments que necessiten i fins i tot traiem a passejar el gos d’una persona que ens ho va demanar”, ha explicat la regidora.

A la complicitat dels voluntaris que van respondre a la crida que es va fer des de l’Ajuntament també s’hi ha de sumar la d’alguns establiments de la població que donen menjar calent per a les famílies necessitades tres cops per setmana. El restaurant Il Picarolo i la pizzeria Dallas ja s’han ofert per fer-ho.

Noves tasques
A més dels voluntaris, des del consistori també s’ha buscat la coŀlaboració d’alguns treballadors de l’ajuntament que a conseqüència de la pandèmia no poden desenvolupar la seva activitat de cap manera, ni tan sols des de casa.

A aquests se’ls han encomanat les tasques socials que necessiten més continuïtat, com portar el pa que consumeixen a la Casa dels Avis o repartir els més de 30 ordinadors o tauletes que es lliuraran a diverses famílies de Sant Sadurní perquè els seus fills puguin seguir l’activitat lectiva. Als que no poden fer front a la quota de connexió a la xarxa també se’ls subvencionarà.

Meritxell Borràs té clar que l’ajuda que s’està donant a determinats sectors de la població no s’acabarà quan s’aixequi l’estat d’alarma. “Cada vegada és més clar que la gent gran haurà de quedar-se a casa més temps que la resta.

Fins que ells no puguin sortir, la xarxa es mantindrà activa”, ha assegurat Borràs. Les persones que estiguin interessades a formar part d’aquesta xarxa de suport cal que truquin a l’Ajuntament de Sant Sadurní, al telèfon 938910325.

També et pot interessar

Comentaris