La CUP Sant Sadurní demana que s’investigui la gestió de la Casa dels Avis per la Covid-19

22/04/2020 - 11:00h

Els cupaires demanaran al plenari d’abril explicacions sobre l’actuació de SUMAR, que és l’empresa encarregada de gestionar l’equipament per a gent gran

El grup municipal de la CUP Sant Sadurní demanarà en el plenari d’aquest abril que s’obri una comissió investigació per conèixer quina ha estat i és l’actuació de SUMAR, l’empresa encarregada de la gestió de la Casa dels Avis, davant la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

A través d’una moció, els cupaires també demanaran l’equiparació salarial de les treballadores de l’equipament, “moltes d’elles amb sous precaris”, apunten.

Tal com han explicat des d’aquesta formació, l’objectiu de la moció és saber al detall si SUMAR ha estat duent a terme unes bones praxis de gestió. Davant del brot de coronavirus que ha patit el centre -amb 10 defuncions i 25 persones infectades- els cupaires creuen que l’Ajuntament ha de ser una part activa de la qüestió.

“Ha d’intentar conèixer quina ha estat la manera de gestió del centre des de que va començar la crisi a l’estat, i si les mesures que s’han anat implantat han estat o no les correctes”, han dit des de la CUP.

Creuen vital que el consistori sigui escrupolós en demanar responsabilitats, si n’hi ha hagut, i que SUMAR doni les explicacions pertinents de com ha treballat diàriament en la gestió d’aquesta emergència sanitària

Per altra banda, els cupaires també demanen l’equiparació salarial de totes les treballadores. Argumenten que més de la meitat de la plantilla actual està rebent un sou inferior als 1.000 euros nets mensuals, i demanen que es tornin les condicions laborals que hi havia abans que la Casa dels Avis fos gestionada per SUMAR.

Derogació de l’LSRAL

L’altra moció que presenta la CUP Sant Sadurní al ple d’abril és la referent a la derogació de la llei LSRAL, una mesura creada pel govern del Partit Popular fa uns anys per limitar la despesa dels ajuntaments.

La CUP demana que es derogui aquesta llei per tal que els consistoris puguin invertir la totalitat dels seus romanents en polítiques socials destinades a persones afectades per la crisi del COVID19.

Per altra banda, també han demanat al govern sadurninenc que apliqui el decret aprovat a finals de març pel govern espanyol, per invertir el 20% d’aquest romanent a la mateixa finalitat.

Fa uns dies, els cupaires van rebre l’aprovació de l’alcalde sobre aquest fet que els hi va comunicar que ho treballarien per a fer-ho realitat.

També et pot interessar

Comentaris