Arriben a Sant Sadurní les primeres mascaretes que Catalunya ha comprat a Xangai

Caixes que contenen mascaretes a Sant Sadurní. FOTO: ACN
29/03/2020 - 16:19h

Aquest dissabte al vespre han arribat al municipi unes 400.000 mascaretes procedents de la Xina, i en total se n’han comprat dos milions

Catalunya rebrà un milió de mascaretes al llarg d’aquest cap de setmana procedents de Xangai. De fet, aquest dissabte al matí ja va aterrar a Saragossa un primer avió amb material sanitari, concretament unes 400.000 mascaretes, que van arribar al vespre a Sant Sadurní.

Aquest material forma part de la comanda que la Generalitat va fer a l’empresa barcelonina Basic Devices, SL, que preveu un total de dos milions de mascaretes N95, FFP2 i KN95 i més d’un milió de vestuari de protecció per a personal sanitari.

Segons fonts de l’empresa, aquest diumenge està previst que aterri un segon avió i en total s’arribarà al milió de mascaretes quirúrgiques i 100.000 mascaretes KN95 aquest cap de setmana.

L’acord va ser autoritzat pel ministeri de Sanitat el 19 de març.

Els representants de l’empresa Josep Maria Parellada i Roger Parellada han agraït a tothom que ha fet possible l’operació “en un escenari de gran complexitat i forta competència” i, especialment, a l’empresa Qatari Diar i les aerolínies Qatar Airways i Avialink.

També et pot interessar

Comentaris