Els alumnes de l’Escola Jacint Verdaguer de Sant Sadurní aposten pel cooperativisme

Els alumnes del Jacint Verdaguer expliquen a l’alcalde i al regidor projecte.
03/03/2020 - 15:25h

L’alcalde ha lliurat a l’escola el NIF per la cooperativa que han creat dins el projecte CUEME, que es dedicarà a la venda de productes artesans

El Casal d’Entitats ha acollit aquest dimarts la presentació de la cooperativa que han creat els alumnes de 5è de l’escola Jacint Verdaguer, dins el projecte de Cooperatives Escolars que duen a terme diversos centres educatius de la vila.

És una cooperativa de producció i venda de productes artesans que han batejat amb el nom “M’inspira”.

L’alcalde, Josep Maria Ribas, la regidora de Promoció Econòmica, Meritxell Borràs, i el regidor d’Educació, Toni Romeu, han lliurat simbòlicament el CIF als representants de la cooperativa i els han animat a treballar intensament per aconseguir els seus objectius, a banda de fer-los tot un seguit de preguntessobre el projecte.

Es tracta d’una iniciativa en què s’introdueix la cultura de l’emprenedoria mitjançant la simulació d’una cooperativa a les escoles, encapçalat per la Mancomunitat Penedès Garraf amb el suport de l’Ajuntament de Sant Sadurní per mitjà de Nexes.

L’alumnat de 5è de primària, en aquest cas les dues classes del curs de forma conjunta, fan tot el procés de crear una cooperativa, des del repartiment de tasques, creació dels estatuts, així com la definició d’objectius i l’acompliment de tots els tràmits que s’han de dur a terme.

En les properes setmanes instal·laran una parada al mercat per vendre els seus productes. Una part de la recaptació la destinaran a una entitat benèfica.

També et pot interessar

Comentaris