Sant Sadurní posa l’accent en el manteniment de la via pública als pressupostos

26/02/2020 - 12:11h

L’equip de govern tira endavant la seva proposta, que augmenta els recursos en més d’un milió d’euros (+7,5%) respecte de l’any passat

El ple municipal de l’Ajuntament de Sant Sadurní ha donat aquest dimarts llum verda al pressupost municipal 2020 amb el suport de les dues formacions de govern, ERC i Junts x Sant Sadurní – amb majoria al plenari – l’abstenció del PSC i En Comú i el vot contrari de la CUP. La sessió es va prolongar durant tres hores i mitja i va comptar amb l’absència del portaveu del PP, Carles Jiménez.

L’encarregat d’exposar la proposta de pressupost va ser el regidor d’Hisenda, Carles Del Amor, que exercia aquesta tasca per primera vegada. Del Amor va explicar que aquest exercici els recursos municipals s’incrementen en més d’1,1 milions – un 7,55% – en relació al de l’any passat, fins assolir la xifra de 15.777.058. Aquest és el pressupost més alt des del 2010, en plena crisi econòmica. El pressupost “creix per donar millors serveis a les persones”, va dir el regidor d’Hisenda.

Tot i apuntar que la proposta d’ingressos formulada pel govern és moderada, Del Amor va justificar l’augment per les bones perspectives que ja es van certificar l’any passat i que permeten revisar a l’alça capítols com el d’impostos directes -com l’IBI, Impost d’Activitats Econòmiques, sobre vehicles de tracció mecànica-  i indirectes -com l’ICIO.

El regidor també va subratllar el treball realitzat en els darrers anys per tal de sanejar els comptes municipals i avançar en l’amortització dels crèdits i préstecs, i que permeten ara poder afrontar més inversions i despeses.

Entre les inversions que va destacar Carles del Amor hi ha els vestidors del camp de futbol, amb l’estudi, la redacció del projecte i unes obres que s’espera puguin estar enllestides al llarg de l’any 2021.

A més, s’incrementen les partides destinades a activitats juvenils, Cultura, Gent Gran, el foment de polítiques de gènere i als equipaments de Serveis Socials. També s’inclourà una partida per a la dinamització del mercat municipal.

La millora i el manteniment dels espais públics serà una de les grans prioritats, incrementant gairebé en un 20% el seu pressupost. En aquest sentit, Del Amor va recordar la partida de més de 190.000 euros aprovada a finals del 2019 per la renovació de parcs infantils, així com l’arranjament i urbanització de diversos carrers.

Des de l’oposició es va valorar la predisposició del govern a escoltar les seves demandes per la proposta de pressupost, però es va criticar el poc temps que se’ls ha donat per estudiar el document.

Mentre que Sant Sadurní en Comú i el PSC es van aliar per criticar l’augment de la partida que es destinarà a l’empresa SUMAR (que gestiona el servei a la Casa dels Avis), la CUP va inistir en la manca de participació ciutadana que hi ha en la proposta de l’equip de govern.

Tota l’oposició va coincidir, això sí, en fer una valoració positiva de la cinquena setmana del Casal d’Estiu, que s’ha afegit enguany per la gran demanda que hi havia entre les famílies. L’any passat es va fer una prova per saber com funcionava, i aquest 2020 ja comptarà amb una subvenció de l’Ajuntament que cobreix el 50% del cost del servei.

També et pot interessar

Comentaris