Els acusats pel ‘crim de la Guàrdia Urbana’ tornen al pantà de Foix

Rosa López arriba al lloc on suposadament va cremar el cadàver de la seva parella, Pedro Rodríguez, acompanyada de l’altre acusat, Albert López (a l’esquerra de la imatge) (Fotografia: El 3d8)
24/02/2020 - 17:37h

Vídeo de l’arribada de Rosa Peral i Albert López al lloc on haurien volgut desfer-se de Pedro Rodríguez i que també ha visitat el jurat popular

El jurat popular que des de principi del mes de febrer assisteix al judici oral per l’anomenat ‘Crim de la Guàrdia Urbana’ ha visitat aquest dilluns al migdia, com també han fet els acusats, Rosa Peral i Albert López, el lloc a tocar del pantà de Foix on els suposats autors del crim van intentar desfer-se del cadàver de la víctima, el també agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona Pedro Rodríguez.

Aquest és el vídeo del moment de l’arribada dels dos acusats a l’indret.

Peral i López, com acostuma a passar en les jornades del judici a la banqueta dels acusats d’una sala de l’Audiència de Barcelona, no s’han dirigit la mirada tot i estar a tot just cinc metres de distància davant del lloc on van cremar el cotxe amb el cos de Rodríguez al maleter, el maig del 2017.

El primer d’arribar a un dels escenaris claus del crim, al terme municipal de Castellet i la Gornal, ha estat Albert López, que s’enfronta a una pena de 24 anys de presó per assassinar Pedro Rodríguez, parella sentimental de Rosa Peral en l’època del crim, tot i que l’acusada estaria pensant de deixar la relació.

Ho ha fet a les 14,05 hores d’aquest dilluns, emmanillat i acompanyat de dos agents dels Mossos d’Esquadra, tot just un minut abans que hi arribés Rosa Peral, en posat seriós, també emmanillada i acompanyada de quatre mossos d’esquadra.

Rosa Peral s’enfronta a una pena de presó de 25 anys. L’acusació particular demana també aquesta pena per a Albert López, per un delicte d’assassinat amb traïdoria.

Arribada de la comitiva judicial amb els acusats, escortats per sis mossos d’esquadra, esperen al centre de la imatge.

Un parell de minuts després han arribat membres de la comitiva judicial i representants de les defenses i la fiscalia, que han estat observant el lloc on presumptament Peral i López van cremar el vehicle on hi havia la víctima d’aquest cas que ha aixecat des de fa temps una gran expectació mediàtica.

Gran expectació mediàtica

De fet, des de gairebé dues hores abans de l’arribada de la comitiva i el jurat popular format per 9 persones i que s’ha acostat fins el pantà de Foix per fer-se una idea de com els acusats haurien volgut eliminar proves del cas hi havia esperant ben bé una trentena de periodistes, entre els quals moltes càmeres de televisió, per captar la inspecció ocular en un dels principals escenaris del ‘Crim de la Guàrdia Urbana’.

La visita del jurat popular i dels acusats del ‘crim de la Guàrdia Urbana’ a tocar del pantà de Foix ha aixecat una enorme expectació mediàtica.

Finalment i sense possibilitat que la seva imatge fos captada per cap càmera -per raons judicials de preservar la identitat-, han arribat els membres del jurat popular. Alguna de les persones que l’integren s’ha interessat per com estava estacionat el cotxe al qual suposadament Rosa Peral i Albert López van cremar amb el cadàver de Pedro Rodríguez a l’interior.

La visita del jurat, en una comitiva formada per una trentena de persones -moltes de les quals policies- ha durant tot just deu minuts.

Una calavera de paper i flors

El lloc on va aparèixer el cotxe amb el cos de Rodríguez calcinat és en una pista forestal a uns 300 metres de la presa del pantà de Foix i a aproximadament un centenar de metres de la carretera del pantà. S’hi accedeix a través d’una pista forestal que fa pujada i que deixa, a l’esquerra, un tros on tot just hi caben potser un parell de vehicles.

Un càmera de televisió filma el lloc on va aparèixer el cadàver de Pedro Rodríguez.

Actualment, a l’indret hi ha cinc pedres de considerables dimensions que no deixarien accedir-hi amb cotxe i en un arbre hi ha, suposadament des de fa unes poques setmanes, un parell de rams de flors seques, un de flors de plàstic i una calavera de paper de color blanc.

Tot plegat contribueix a dramatitzar força el darrer escenari del crim.

Dos escenaris més

A més del lloc on va aparèixer el cos de la víctima, el jurat popular, en una actuació judicial que no acostuma a tenir lloc gairebé mai i que s’ha dut a terme a petició de les parts, ha visitat també aquest dilluns dos indrets més relacionats amb el crim: l’habitatge de Rosa Peral al carrer dels Llorers de Vilanova i la Geltrú, a tocar del terme municipal de Cubelles i on els Mossos d’Esquadra situen el lloc on es va cometre el crim; i la urbanització del Papagai de la Bisbal del Penedès, on vivia el marit de Peral que estava en procés de divorci respecte de l’acusada i on suposadament els presumptes autors del crim van acudir amb el mòbil de la víctima amb la intenció de fer pensar els investigadors que Pedro Rodríguez hi havia estat i havia estat mort per l’exparella de Peral.

Els fets

El ‘crim de la Guàrdia Urbana’ va tenir lloc presumptament la matinada de l’1 al 2 de maig del 2017 al xalet on vivia Rosa Peral. Suposament, Peral i Albert López, els quals havien tingut una relació sentimental i pensaven reprendre-la, van planificar l’assassinat de Pedro Rodríguez, aleshores parella de Peral.

Després haurien mirat de desfer-se del cos cremant el seu vehicle a tocar del pantà de Foix. El crim es va descobrir al cap de dos dies, però Peral no va ser detinguda fins el 16 de maig del 2017.

Tant Peral com López s’acusen mútuament del crim i serà durant el judici en curs que s’haurà de determinar la responsabilitat que hauria tingut cadascun d’ells en la mort de Pedro Rodríguez.

Així, Albert López va afirmar abans del judici que Rodríguez va ser mort per Rosa Peral després d’una forta discussió, mentre que Peral sosté que va ser López qui va matar la seva parella perquè no suportava que estiguessin junts. Peral i López ja havien estat parella abans que aquesta iniciés una relació amb la víctima d’aquest cas.

De moment han declarat diversos testimonis, com ara un agent de la Guàrdia Urbana a qui Albert López hauria preguntat uns dies abans del crim com es desfaria d’un cadàver; i en les dues setmanes que falten per acabar la vista oral es dedicaran a les proves pericials.

Finalment, serà el torn de les declaracions dels dos acusats. El primer en fer-ho serà Albert López, l’11 de març; mentre que Rosa Peral ho farà l’endemà.

També et pot interessar

Comentaris