Rut Ribas: “Ja fa massa temps que els catalans tirem de simbolisme”

Rut Ribas abraçant Dolors Bassa al Parlament.
02/02/2020 - 06:00h

La diputada sadurninenca ha participat aquesta setmana en la comissió d’investigació del 155 que s’ha celebrat al Parlament

El Parlament de Catalunya ha viscut aquesta setmana jornades de tensió. Tensió per la situació política que ha enfrontat els grups que formen govern (Junts per Catalunya i ERC) i tensió per la presència dels polítics catalans presos que dimarts van assistir com a testimonis a la comissió d’investigació del 155.

Rut Ribas, la diputada sadurninenca d’Esquerra Republicana, ha viscut de prop aquestes situacions, que ha definit com a “complexes i gens fàcils”. Sobre la picabaralla dels demòcrates i els republicans per la retirada de l’escó del president Torra com a diputat, Ribas té clar que ERC ha fet el millor per al país.

“Ja fa molt de temps que tirem de simbolisme, i ara hem de treballar per trobar l’equilibri entre això i la realitat”, ha apuntat la sadurninenca, defensant que fer cas omís de la Junta Electoral Central (JEC) en l’afer Torra “no hauria estat positiu per a Catalunya, perquè no hauríem pogut aprovar el pressupost, i ja fa massa temps que treballem amb les partides prorrogades”.

Sobre si s’han viscut situacions de crispació entre els membres del Parlament, Rut Ribas ha assegurat que no, “bàsicament perquè no hem tingut ni temps de veure’ns. Tot ha anat molt de pressa”, ha dit. En aquest sentit, també ha reconegut que els republicans no sabien res de la intenció del president de la Generalitat d’anunciar eleccions anticipades, tot i que s’ha mostrat agraïda que Quim Torra hagi prioritzat el pressupost. “Si el president creu que aquesta és la via, ho hem de respectar”, ha afirmat.

Rut Ribas també ha viscut en primera persona la declaració dels sis presos polítics que han anat al Parlament a declarar per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. La diputada ha destacat l’emotivitat que es va viure dimarts quan Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull i Dolors Bassa van entrar a l’edifici, sobretot per part dels treballadors. “Nosaltres els hem anat veient, poc o molt, però hi havia gent que no els veia des que els van empresonar. Ha estat impressionant”, ha reconegut Ribas.

La republicana també ha fet referència a l’estranyesa que ha provocat en alguns diputats la visita dels presos polítics, i també en aquests últims. Ribas li va preguntar a Dolors Bassa si estava contenta de ser allà, i ella li va respondre: “Contenta no és la paraula, perquè tot i la felicitat que em provoca ser aquí, en tornar a la presó hauré de fer un gran treball emocional per pair-ho”. “No em vull ni imaginar com deu estar”, lamenta la sadurninenca.

També et pot interessar

Comentaris