Sant Sadurní aprova crear una cooperativa municipal de serveis a les persones

29/01/2020 - 12:33h

La moció presentada per la CUP rep el suport d’ERC, del PSC i de Sant Sadurní en Comú, mentre que Junts per Sant Sadurní i el PP es decanten per l’abstenció

Sant Sadurní va aprovar ahir al vespre una moció de la CUP que proposa la creació d’una cooperativa de serveis municipals a les persones. Els independentistes van comptar amb el vot favorable d’ERC, el PSC i de Sant Sadurní en Comú, mentre que Junts per Catalunya i el PP es van abstenir.

La proposta, que cerca l’objectiu de regularitzar i combatre la precarietat d’alguns sectors, com els serveis de neteja o d’assistència domiciliaria, i fomentar models d’econoia social i solidària, va recollir les esmenes plantejades des d’Esquerra Republicana. Jordi Pujol, regidor cupaire que va defensar la moció, va agrair el suport i assessorament d’entitats com Coopsetània i Aracoop en la definició del projecte.

Junts x Sant Sadurní i el PP va defensar la seva abstenció, exposant alguns dubtes sobre el paper que ha d’assumir l’administració en aquesta iniciativa i aspectes que caldria validar prèviament a nivell tècnic i jurídic, abans d’abordar una posició al plenari. En el debat es va insistir que la gestió de les cooperatives ha de recaure en els seus socis i que l’Ajuntament i els serveis municipals han d’assumir un paper d’acompanyament i suport inicial per a la posada en marxa de la cooperativa.

També el PSC va recordar la iniciativa fallida que es va dur a terme fa un parell de mandats i la necessitat de corregir algunes qüestions per aconseguir que el projecte prosperi. La regidora de Serveis Socials i Promoció Econòmica, Meritxell Borràs, va comentar que s’havien realitzat diverses consultes d’experiències a d’altres municipis, per tal de definir la responsabilitat de l’Ajuntament i plantejar una implantació gradual d’aquesta cooperativa de serveis.

A més d’aquesta moció, a la primera part del ple es van aprovar per unanimitat les pròrrogues del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya pel desenvolupament durant aquest any dels programes de borsa i mediació de lloguer social.

El consistori també va donar suport unànime  a l’aprovació inicial de les contribucions especials per les obres d’urbanització del passatge Santa Eulàlia, que és l’únic del municipi que encara queda per urbanitzar. Aquesta actuació es preveu que pugui començar a l’estiu i tindrà una durada aproximada de sis mesos.

L’Ajuntament assumirà el 90% del cost de l’obra, i el 10% restant la vintena de veïns de la via, i que es calcula suposarà una aportació mitjana que rondarà els 1.000 euros per habitatge. Els grups de l’oposició van mostrar també la seva satisfacció per una obra llargament esperada.

També en l’apartat de mocions, tots els grups van donar suport a una moció del PSC, presentada pel regidor Pedro Campos, en què sol·licitava a les administracions millores en matèria de seguretat a la via BP-2427, que connecta el cinturó de Ronda amb l’entrada i la sortida a l’AP-7, i en què es recordava les situacions de risc que ja s’han produït i davant l’augment del trànsit pesant que s’intensificarà a aquesta carretera amb la reactivació del centre logístic de Mercadona.

Des del govern es va reconèixer que, tot i que s’han instal.lats diversos senyals i avisos, continua sent un punt conflictiu.

També et pot interessar

Comentaris