Sant Sadurní no portarà el pressupost a aprovació fins a mitjans de febrer

24/01/2020 - 16:05h

El govern espera tancar l’exercici 2019 per saber quin és el sostre de despesa al qual pot arribar aquest any

Sant Sadurní haurà d’esperar fins a mitjans de febrer per tenir aprovat el pressupost del 2020. Tot i que altres anys el govern havia portat amb més antelació la proposta al ple –el del 2019 es va aprovar al novembre de l’any anterior–, enguany ha decidit tenir tancats els números de l’any passat per sotmetre la proposta a debat.

“Si no tenim l’exercici 2019 tancat, no podem saber exactament quin és el nostre sostre de despesa. Volem fer el màxim de coses possible, i per això volem esperar a saber amb què comptem exactament”, ha explicat l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas.

El batlle ha recordat que hi ha diverses normatives (com la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL)) que limiten la despesa dels ajuntaments. “Volem ser cauts a l’hora de decidir què gastem aquest any, per no hipotecar els projectes que tenim en el futur”, ha apuntat Ribas.

Tot i que la setmana que ve hi ha ple, el pressupost se sotmetrà a aprovació en una sessió extraordinària que Ribas calcula que se celebrarà a mig febrer. La proposta que el govern portarà a debat serà similar a la de l’any anterior, amb una xifra lleugerament superior als 14,6 milions d’euros amb els quals s’ha treballat en el darrer exercici.

Segons ha avançat Josep Maria Ribas, un dels projectes que tindrà més pes en el pressupost d’aquest 2020 serà la construcció dels nous vestidors del camp de futbol, una reivindicació històrica del municipi, que podria costar al voltant d’1,4 milions d’euros, segons un estudi fet uns anys enrere.

“El projecte serà llarg, però esperem que comenci i acabi com més aviat millor”, ha dit Ribas, que ha explicat que els vestidors aprofitaran la construcció que hi ha actualment, adaptant-los a les necessitats actuals.

També et pot interessar

Comentaris