La CUP proposa la creació d’una cooperativa de serveis municipal a Sant Sadurní

FOTO: ACN
13/01/2020 - 18:45h

La formació presentarà una moció al ple de gener per aconseguir el suport a la proposta que permetria legalitzar la situació laboral de moltes treballadores

Cooperatives de serveis municipals n’hi ha, però com la que proposa la CUP de Sant Sadurní, encara no. El grup presentarà al pròxim ple -el 28 de gener- una moció que demana a l’ajuntament la creació d’una cooperativa d’aquest tipus, però amb una implicació directa de l’ajuntament, que s’encarregaria de la gestió de l’empresa.

Segons Jordi Pujol, regidor cupaire a Sant Sadurní, el projecte permetria donar sortida a moltes persones que actualment treballen en el sector assistencial a la vila (cura de la llar, d’infants o de gent gran) però ho fan de forma irregular. “Moltes de les persones que fan aquestes feines pertanyen a col·lectius vulnerables. Si es tirés endavant la cooperativa, podrien cotitzar i regularitzar la seva situació”, ha explicat Pujol.

“Sabem que la demanda existeix, perquè hi ha precedents similars que van tenir molt bona acollida”, ha reconegut el regidor, fent referència a una formació que es va desenvolupar des de l’Ajuntament el 2012 fomentant el cooperativisme. Jordi Pujol ha explicat que s’ha fet un treball previ a la redacció del document, per confirmar que la vinculació d’un ajuntament en una proposta d’aquest tipus és viable.

De fet, hi ha altres municipis que compten amb cooperatives de serveis similars, però la gran diferència que tindria la de Sant Sadurní és la implicació de l’Ajuntament, que a més de ser soci de l’empresa s’encarregaria de la gestió.

Per posar en marxa una iniciativa com aquesta només caldrien 3 socis i un capital de 3.000 euros, tot i que des de la CUP tenen clar que el projecte s’ha de plantejar a llarg termini.

Els independentistes ja han donat a conèixer la proposta a tots els grups que integren l’ajuntament, però encara no han obtingut resposta. “Ens agradaria que el projecte comptés amb un suport majoritari, perquè creiem que podria ser una bona proposta pel municipi”, ha apuntat Pujol.

També et pot interessar

Comentaris