Sant Sadurní ampliarà el cementiri per poder cobrir la demanda futura

12/01/2020 - 18:10h

Es construiran 80 nínxols nous per poder donar resposta a les peticions que es calcula que hi haurà en els pròxims 15 anys

Sant Sadurní farà durant aquest 2020 una ampliació del cementiri municipal. La demanda que hi ha de nínxols ha fet que l’Ajuntament es plantegi augmentar el nombre de nínxols que hi ha actualment, i així poder cobrir totes les peticions que es calcula que hi haurà al llarg dels pròxims 15 anys.

Tal com ha explicat l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, està previst que es construeixin uns 80 nínxols nous, que s’ubicaran al cementiri nou. El pressupost de l’obra estarà al voltant dels 100.000 euros i no requereix la redacció de cap projecte, ja que en la darrera ampliació que es va fer del cementiri -que també va incloure la construcció de 80 nínxols- es va preveure que es pogués engrandir encara més. Els diners per finançar aquesta inversió s’inclouran en els pressupostos del 2020, que l’Ajuntament té previst portar a plenari aquest mes de gener.

El que no està previst que s’incrementi és el nombre de columbaris de què disposa el cementiri (els columbaris són petites cel·les on dipositar les cendres dels difunts), ja que els que hi ha actualment gairebé no s’usen. Dels 20 que es van construir en la darrera ampliació del cementiri només se n’usen un 25%, una xifra que xoca amb el fet que cada vegada són més les persones que opten per la incineració.

L’ampliació del cementiri estarà enllestida el 2020 i encara quedarà espai per a créixer, si cal.

També et pot interessar

Comentaris