Torrelavit inaugura la plaça de l’Ú d’Octubre just davant d’on es va fer el referèndum

Inauguració de la plaça de l’Ú d’octubre de Torrelavit. FOTO: Ajuntament
18/12/2019 - 15:34h

Van ser els veïns del municipi els que van proposar el canvi, que s’ha fet efectiu ara amb la reurbanització de l’espai

Un centenar de persones es van aplegar a l’antiga plaça de les Escoles de Torrelavit per inaugurar la nova plaça de l’Ú d’Octubre. El canvi de nom oficial, proposat pels veïns, coincideix amb la reurbanització de l’espai, tot just dos anys després de la celebració del referèndum d’octubre de 2017.

L’acte d’inauguració el van conduir dos veïns del poble, Oriol Rius i Rodolf Brunat, ja que el govern municipal va voler donar protagonisme a la ciutadania en record dels fets de fa dos anys. Rius i Brunat van fer memòria dels fets de l’octubre de 2017 i van remarcar el valor de la cooperació entre els ciutadans per garantir l’èxit d’aquella convocatòria, i per aconseguir un país millor.

L’alcalde, Manuel Raventós, va tancar l’acte amb paraules d’agraïment i va demanar al poble que conservi l’esperit de cooperació i discreció que caracteritza els municipis de comarca per avançar en un país més gran.

La nova plaça de l’Ú d’Octubre està ubicada just davant les Escoles J.J. Ràfols de Torrelavit, on es van celebrar les votacions de l’octubre de 2017. L’Ajuntament va aprovar per unanimitat el canvi de nomenclatura d’aquest espai que, en els últims mesos, ha canviat d’aspecte, ja que s’ha pavimentat seguint l’estil del barri del Vilet, s’han soterrat les línies i s’han reconduït les aigües pluvials, i s’ha substituït el filat de xarxa per una tanca que fa més atractiu el mirador del Torrent de Mas Vendrell. Ara la plaça té arbres, una zona de descans amb bancs, i està connectada amb les escales de Cal Campaner

Comentaris