Sant Sadurní concentra els actes de festa major al pàrquing de costat del CAP

L’envelat de festa major està instal·lat des de dimecres a l’aparcament de costat del CAP. FOTO: Ajuntament
29/11/2019 - 07:03h

La Regidoria de Cultura aposta per donar un nou aire a aquesta celebració amb un espai festiu on també hi haurà foodtrucks

Sadurní va ser el primer bisbe de Tolosa. La llegenda explica que quan va arribar a la ciutat hi va construir un petit temple, just davant d’un santuari pagà. Després d’enfrontar-se diverses vegades amb els sacerdots que hi predicaven, Sadurní va ser obligat a fer un sacrifici als déus. No va complir, i el van arrossegar pels carrers lligat a un brau fins a la seva mort.

Aquest tràgic comiat va ser un dels arguments per nomenar-lo sant, i des del 257 dC molts han estat els municipis que l’han adoptat com a patró. A Catalunya, Sant Sadurní d’Osormort, Montornès del Vallès i la Roca del Vallès, són algunes de les viles que li reten homenatge, i també Sant Sadurní d’Anoia, que aquest divendres celebra la festivitat del sant, amb una nova edició de la festa major.

Enguany, la celebració presenta algunes novetats, com la carpa que la regidoria de Cultura ha instal·lat a l’aparcament de costat del CAP, i on es duran a terme bona part dels actes del programa festiu. Sant Sadurní no disposa actualment de gaires espais on ubicar activitats festives, i l’Ajuntament ha apostat per aquesta via com una bona solució a la manca d’equipaments.

En aquest indret, a banda de la carpa de grans dimensions, també hi haurà una àmplia varietat de foodtrucks perquè els que hi participin comptin amb una gran oferta gastronòmica.

Les activitats programades fins a la festa major ja van començar dijous, amb la Cercavila de vigília, que va comptar amb la participació dels Diables Se m’n Refum, els Gegants, els Capgrossos, el Ball de Panderetes, les Gitanes, els Bastoners i el nou Ball de Pastorets. El primer dia de la festa també es van inaugurar les exposicions de Festa Major.

La colla de Diables serà també la protagonista de la festa avui divendres amb el tradicional correfoc, que sortirà a les 7 de la tarda de la plaça de l’església. En acabar, a la plaça de la Vila, es llegiran els tradicionals versots, que faran un repàs esbojarrat i crític de l’actualitat del país i del municipi.

Els assistents a la plaça podran comprar el llibret recopilatori dels versos a un preu de 2 euros, els beneficis dels quals seran enviats a La Marató de TV3.

Per segon any consecutiu tindrà lloc una “Petada Groga” que, amb la col·laboració de l’ANC de Sant Sadurní, voldrà ser un espai de record i reivindicació cap a la injustícia que pateixen els presos polítics, els exiliats i les seves famílies.

Avui també hi haurà la cercavila de festa major, que a partir de dos quarts de 12 del matí recorrerà diferents carrers de la vila.

Per tancar els actes de Festa Major, els Joves Diables Se m’n Refum oferiran el dissabte el Correfoc Infantil que es va ajornar el passat setembre per Fires a causa de la pluja.

També et pot interessar

Comentaris