Sant Sadurní injecta una nova partida econòmica per acabar el centre cultural

Imatge d’arxiu d’una sessió plenària a Sant Sadurní.
27/11/2019 - 16:02h

El consistori aprova al ple una modificació de crèdit per acabar l’arxiu municipal i l’escola d’adults que s’ubicaran a l’equipament

Sant Sadurní ha celebrat aquest dimarts una nova sessió plenària, la vcorresponent al mes de novembre, que va arrencar amb la lectura del manifest elaborat amb motiu del dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que es va celebrar dilluns.

A banda d’algunes qüestions de tràmit, un dels punts més importants del ple va ser l’aprovació d’una modificació de crèdit per valor d’un miló d’euros, que es destinarà a acabar el projecte del centre cultural (320.000 euros) i a eixugar deute municipal. Els diners surten del romanent de tresoreria.

El que va generar més polèmica al ple va ser la inversió que es farà al centre cultural. La CUP va qüestionar el canvi de projecte que ha viscut la segona fase a l’edifici de la plaça Nova i també va lamentar que el govern no aprofiti la bona salut econòmica de l’Ajuntament per impulsar projectes i inversions necessaris per la vila, en lloc de continuar eixugant el crèdit bancari.

El PSC va expressar també el seu malestar per la modificació del projecte inicial del Centre Cultural, amb la reducció en dos terços de les dimensions previstes per l’Arxiu municipal, per tal d’encabir una aula d’Adults. El grup socialista va consultar sobre la voluntat del govern de traslladar-hi algun altre projecte educatiu .

El govern va justificar el pla d’inversions de l’Ajuntament i també va defensar que la reducció del deute és un objectiu que es manté, però que la tendència es revertirà a partir de l’any vinent per impulsar importants inversions. Així mateix, es va defensar la necessitat de cercar l’equilibri i una major optimització dels usos dels equipaments i els espais que són de titularitat municipal.

Mocions
A l’apartat de mocions es va tornar a intensificar el debat, en especial per la proposta de rebuig al pla director urbanístic a Sant Marçal-Can Vies, per tal de sol·licitar la suspensió del projecte d’instal.lar al Penedès un nou Polígon industrial amb una clara projecció logística.

Els socis de govern, ERC i Junts x Sant Sadurní, van defensar la necessitat de preservar el territori, alhora que un model que tingui en compte l’agricultura i la realitat industrial, i van alertar sobre el risc que la creació d’aquest polígon podria reforçar l’impuls del Quart Cinturó, una infraestructura que suposa per aquests grups una gran amenaça el paisatge i l’entorn natural del Penedès.

El públic assistent al ple va lluir pancartes en suport als presos polítics.

El PP s’hi va abstenir, i va reclamar una aposta més decidida per fomentar nous models de promoció i polítiques a favor de l’emprenedoria, per diversificar l’economia de la zona.

També el PSC va decidir-se per l’abstenció. La portaveu Susanna Mérida, va recordar la seva condició de consellera comarcal de Promoció Econòmica, per recordar que no hi ha un excés de polígons industrials a la comarca, que aquests suposen poc més de l’1% del territori. Va convidar a que es respecti l’autonomia dels municipis i a que el debat sobre aquesta qüestió es faci al Parlament de Catalunya.

No va prosperar la moció conjunta presentada per Sant Sadurni en Comú i la CUP en contra del projecte de llei de contractes de serveis a les persones, batejada des de diversos sectors com a “Llei Aragonès”. Les dues formacions van defensar la necessitat de garantir la qualitat dels serveis públics i van mostrar la seva preocupació per una proposta que afavorirà l’externalització de serveis, reduïnt la capacitat de control de l’Administració, i van assegurar que aquesta proposta suposarà una minva de l’exigència al servei i també en moltes ocasions conduirà a la precarització laboral.

El PP s’hi va abstenir, subratllant que el projecte es troba encara en fase de tramitació, un argument que també va recollir el PSC, recordant que s’han presentat moltes esmenes i que el redactat final pot canviar. Els dos grups de govern, ERC i Junts x Sant Sadurní, per la seva banda, van convidar a presentar les esmenes al Parlament i van mostrar la seva confiança en què la llei sigui una eina per millorar l’atenció al ciutadà, amb fórmules que permetin a les administracions, com els Ajuntaments,  oferir serveis públics en millors condicions.

També et pot interessar

Comentaris