Sant Sadurní lluita contra la violència masclista amb contes, cinema i tallers

06/11/2019 - 16:42h

L’Ajuntament ha organitzat del 13 al 25 de novembre diferents activitats que giren al voltant del Dia Internacional Contra la Violència cap a les dones

El servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Sadurní ha organitzat un any més un ampli programa d’activitats per la Setmana contra la violència masclista 2019, que se celebrarà del 13 al 25 de novembre al voltant del 25N Dia Internacional Contra la Violència cap a la dones.

Enguany, amb la col·laboració de diverses entitats de la vila, s’han programat xerrades, contes, cinema, tallers  i activitats diverses que tindran un dels moments culminants el dilluns 25 de novembre, quan es farà l’acte oficial i lectura del manifest “Contra la violència, una flor”, a les 12h a la plaça de l’Ajuntament. A l’acte hi assistiran els centres educatius de la vila. El mateix dia, a les 7 de la tarda, s’ha organitzat la Marxa Lila, al final de la qual es tornarà a llegir el manifest.

Perquè el 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional Contra la Violència cap a la dones?

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional Contra la Violència cap a la dones en la 1a Trobada Feminista de Llatinoamèrica i del Carib celebrat a Bogotá (Colòmbia) al juliol de 1981. En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere a l’àmbit domèstic, la violació i l’assetjament sexual per part dels Estats incloent la tortura i els abusos soferts per presoneres polítiques.

El 25 de novembre commemora el violent assassinat de les germanes Mirabal (Pàtria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 1960 a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana.

Els seus cadàvers destrossats van aparèixer en el fons d’un precipici. Per al moviment popular i feminista de República Dominicana aquestes dones han simbolitzat històricament  la lluita i la resistència.

També et pot interessar

Comentaris