Sant Sadurní agruparà totes les activitats de festa major en una carpa

L’envelat de festa major s’ubicarà al pàrquing de terra. FOTO: Google Maps
18/10/2019 - 14:00h

L’envelat s’ubicarà a l’aparcament del CAP i acollirà les diverses propostes que s’han programat dins la celebració

Sant Sadurní fa temps que busca la manera de revitalitzar la festa major, que se celebra el 29 de novembre. Els darrers anys s’han intentat algunes fórmules per donar més embranzida a aquesta celebració, que últimament ha quedat una mica aigualida. Enguany, des de la Regidoria de Cultura es provarà un nou mètode per mirar d’aglutinar al màxim de gent possible als diversos actes de la celebració: fer-los tots en un mateix indret.

Per a això, l’Ajuntament instaŀlarà una carpa de grans dimensions a l’aparcament de costat del CAP, on es duran a terme les diverses activitats incloses en el programa de la festa. S’hi faran des de les activitats infantils fins als concerts de la nit. Aquesta proposta ja es va provar el 2015, però en aquella ocasió la carpa (que tindrà una dimensió de 10×20 metres) es va ubicar a la plaça de l’Era d’en Guineu.

Precisament aquesta plaça ha estat els darrers dies al centre de la polèmica que ha tingut com a protagonistes el col·lectiu Support Penedès Breweries (SPB) i l’Ajuntament de Sant Sadurní, per l’organització de la Mostra de la Cervesa Artesana.

Els darrers tres anys aquesta entitat havia organitzat a la capital del cava una mostra de rossa artesana, que es feia en època de primavera. Enguany, segons han explicat en un comunicat de premsa, els SPB havien decidit traslladar la mostra als dies de la celebració “per col·laborar amb la revitalització d’aquesta festa”, d’acord amb la Regidoria de Cultura. La setmana passada, però, des del col·lectiu asseguraven que se’ls va comunicar que la mostra no es podia fer.

La resposta del govern
La regidora de Cultura, Marta Castellví, ha explicat al 3d8 que és cert que en un primer moment es va parlar de la possibilitat que la Mostra de la Cervesa ocupés el mateix espai de la carpa, però que finalment es va haver d’avortar la decisió. “La llei no permet que en un mateix espai es facin activitats infantils i es vengui alcohol”, han explicat des de l’Ajuntament.

Malgrat tot, Castellví ha dit que és fals que des del consistori s’hagi prohibit fer la mostra. “Nosaltres el que vam fer és comunicar-los que la fira no es podia ubicar dins la carpa, però els vam oferir alternatives per poder-la fer”, ha explicat la regidora.

La titular de Cultura ha reconegut que va ser error seu dir que sí en un primer moment a la ubicació de la mostra a la carpa, però que ho va fer per “desconeixement”. Tot i això ha lamentat profundament el to del comunicat de SPB, que ha dit que “està totalment fora de lloc”.

També et pot interessar

Comentaris