L’Hospital del Vendrell podrà formar especialistes

09/10/2019 - 06:00h

Començarà preparant professionals sanitaris en medicina familiar i comunitària

L’Hospital del Vendrell, que aquest mes de novembre complirà 14 anys de la seva posada en funcionament, ha assolit l’acreditació docent del Ministeri de Sanitat per tal de formar metges interns residents (MIR).

En una primera fase, l’hospital vendrellenc gestionat per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla formarà facultatius en Medicina Familiar i Comunitària, si bé l’acreditació obre la porta a formar en més especialitats en el futur.

L’acreditació com a centre docent és un reconeixement a la qualitat assistencial de l’hospital vendrellenc, segons es destaca des de la Xarxa Santa Tecla, i que amplia d’aquesta manera la capacitat del conjunt de centres assistencials de la mateixa xarxa sanitària per formar metges especialistes.

El centre sanitari del Baix Penedès s’afegeix a l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona (acreditat des de fa anys en les especialitats de Medicina Familiar i Comunitària i en Medicina Interna) i  les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de Vila-seca i l’Arboç (ambdues acreditades per a la formació en Medicina Familiar i Comunitària).

Actualment, en el conjunt de la Xarxa de Santa Tecla hi ha uns 40 metges que segueixen la formació per a una especialització, bé en Medicina Familiar i Comunitària o en Medicina Interna. A l’Hospital del Vendrell se n’incorporaran sis cada any, encara que la capacitat concedida per l’acreditació és de fins a 10 en cada exercici.

El director de l’Hospital del Vendrell, Josep Mercadé, destaca que «més enllà del reconeixement per al centre, el nombre de facultatius amb l’especialitat de medicina familiar permetrà a mitjà termini dotar els dispositius de primària del Vendrell, Calafell i l’Arboç.  De fet, l’especialitat de medicina familiar és una de les que té més demanda per part dels usuaris al Baix Penedès i del conjunt del sistema sanitari català».

Un altre dels avantatges de ser hospital docent és que es podrà disposar d’una borsa de metges formats al centre, fet que ajudarà a fidelitzar la professió en una comarca en constant augment demogràfic i amb una creixent demanda assistencial.

El director general de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, Joan Maria Adserà, destaca de la seva banda que l’acreditació de l’Hospital del Vendrell ha estat possible gràcies a «la feina dels seus professionals i a la seva atenció de qualitat des del primer dia que  va obrir-se el centre. L’equip del Vendrell demostra que no vol quedar-se en un hospital comarcal, sinó que l’objectiu és continuar creixent».

L’acreditació s’estrenarà amb la formació en medicina familiar, però podrà incrementar-se a especialitats en les quals l’Hospital del Vendrell ja té una trajectòria. En aquest sentit, el centre té una dilatada experiència en la cirurgia de traumatologia, especialment en les intervencions de maluc i genoll, i en medicina interna.

També et pot interessar

Comentaris