La CUP alerta de l’augment de discursos xenòfobs a Sant Sadurní

FOTO: CUP Sant Sadurní.
28/09/2019 - 14:00h

La formació demana al ple municipal que es prenguin les mesures necessàries per evitar que es propaguin aquests missatges

Els diferents fets delictius que s’han registrat les últimes setmanes a Sant Sadurní –majoritàriament al carrer Sant Pere– han fet augmentar els missatges de to xenòfob a la vila. Així ho ha denunciat el grup municipal de la CUP a l’Ajuntament, que durant el ple del passat dimarts va alertar el consistori de la crescuda d’aquest tipus de discursos.

Tot i apuntar que aquesta és una tendència que es dona arreu del país, el regidor independentista Jordi Pujol va demanar al consistori que posi mesures per evitar que aquests comentaris segueixin augmentant i que iniciï actuacions com les que s’han dut a terme en altres ciutats encaminades a tallar de soca-rel els rumors que sorgeixen entre la ciutadania.

De fet, la setmana passada, i després de les detencions de quatre persones per dues baralles al municipi, l’Ajuntament ja va mostrar les seves intencions en aquesta qüestió, demanant a la ciutadania que no propagués missatges falsos que encara creen més inseguretat entre els veïns. De totes maneres, Pere Vernet, regidor de Governació, va apuntar que el govern està al cas de la situació, i que posaran en marxa les mesures necessàries per revertir la situació o per evitar que es converteixi en un problema més gran.

La CUP va fer aquesta denúncia durant el ple municipal, en què els independentistes també van aconseguir el suport unànime del consistori per una moció que demanava paritat a les activitats que s’organitzen des de l’Ajuntament. Els cupaires van denunciar que per Fires només un de cada set artistes que van pujar als escenaris eren dones, però Marta Castellví, regidora de Cultura, els va rebatre amb xifres que a moltes iniciatives locals hi ha una presència igualitària.

El ple, que va ser molt més ràpid del que és habitual, va destacar especialment per les mocions que es portaven a aprovació, com la de suport a la pagesia que ja han tirat endavant la majoria d’administracions penedesenques.

En l’apartat de precs i preguntes també va destacar la demanda del PSC perquè es netegin alguns espais de la vila de grafitis. Des de l’Ajuntament van explicar que s’estan duent a terme mesures en aquest sentit, i que ja estan a punt d’aprovar un pressupost per contractar un servei especialitzat de neteja de grafitis. En l’àmbit de la via pública també es va informar que es farà una reforma integral del parc de la Rambla.

També et pot interessar

Comentaris