Arriba la guerra de raïm, l’acte més significatiu de la festa de la Gotimada

26/09/2019 - 21:00h

Es llançaran més de 1.000 quilos de raïm en un acte que compleix 10 anys

Aquest diumenge, a les 5 de la tarda a la pista polivalent de Torrelavit es farà la guerra de raïm, l’acte més destacat de la Gotimada, el qual vol simbolitzar la celebració del final de la verema. Els participants es llançaran més de 1.000 quilos de raïm en un acte que compleix 10 anys i que aplega desenes de participants. Però aquest no serà l’únic acte de la Gotimada, una festa popular catalana nascuda l’any 2009 arran de la iniciativa d’una colla de joves del poble amb la intenció de recuperar una tradició, “festejar que la verema s’ha acabat i que ha donat els seus fruits”. Una festa que recupera els orígens i que trasllada l’espectador al segle XVIII, quan el carro era el principal mitjà de transport.

En una festa d’aquest caire no hi pot faltar la presentació de l’Hereu i la Pubilla 2019, un acte que tindrà lloc diumenge al matí i que anirà acompanyat d’un ball de lluïment amb la participació de l’Agrupació Dansaire, els Capgrossos de Can Rossell de la Serra, els Capgrossos, Gegants i Timbalers de Torrelavit, els Falcons de Vilafranca, la Societat Coral “El Gotim” de Llorenç del Penedès i els Hereus i Pubilles dels anys anteriors. Tot just acabi el ball, i des del Casal de Cultura fins a l’església de Sant Marçal de Terrassola, es farà una cercavila. Tot plegat acabarà amb una aixafada de raïm a càrrec de l’Hereu i la Pubilla d’enguany i un dinar popular al pavelló municipal.

La festa de la Verema de Torrelavit serà tot el cap de setmana, i demà dissabte es farà de bon matí (10h) la primera Trobada de Plaques de Cava a la plaça Pau Vidal. Tot seguit, hi haurà sardanes amb la cobla Maricel, i a continuació, un vermut electrònic amb Dj Muka i fideuà. Els actes de la tarda seran un espectacle infantil, a càrrec de Dr. Silveira amb Smile, sota el teu nas, acompanyat d’una xocolatada amb melindros i passejades a cavall i un tast patrocinat per Cal Feru. Tots els horaris es poden consultar a l’agenda cultural.

Comentaris