Detinguts quatre joves a Sant Sadurní implicats en dues baralles al carrer Sant Pere

17/09/2019 - 11:03h

Tots els arrestats són okupes d’un bloc que hi ha en aquest carrer, i que els darrers mesos ha generat moltes queixes entre els veïns per incivisme

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local han detingut entre aquest dilluns a la tarda i dimarts al matí quatre joves implicats en una violenta baralla en un bloc ocupat del carrer Sant Pere de Sant Sadurní. Segons han explicat al 3d8 fonts municipals, els dos primers van ser detinguts cap a les 8 de la tarda, quan la policia es va presentar a l’edifici alertada per una disputa.

Quan van arribar al lloc dels fets van enxampar ‘in fraganti’ dos dels implicats dins les instal·lacions d’un celler pròxim al bloc. Tot i que van intentar escapar, la policia els va localitzar a la zona del Pont Romà, des d’on van ser conduïts a la comissaria de Vilafranca.

Al voltant de les 11 de la nit es van produir dues detencions més, després d’una nova baralla en el mateix edifici. Els Mossos i la Policia Local van haver d’intervenir per sufocar la batussa, en què es van fer servir objectes punxants, com ganivets i vidres trencats.

Els agents van usar mesures de contenció per aturar la baralla, en la qual van participar policies de tota la comarca. Durant els fets es van detenir dos nois joves per atemptar contra agents de l’autoritat, i es va identificar una noia menor que va passar a disposició de la DGAIA.

Segons han explicat des de l’Ajuntament de Sant Sadurní, aquest dimarts al matí s’han identificat dues persones més, relacionades amb els aldarulls d’ahir a la nit. Un noi que ha quedat en llibertat perquè no tenia antecedents penals, i una noia menor que també s’ha posat a disposició de la DGAIA.

Fonts consistorials han explicat que estan treballant per solucionar la problemàtica que s’ha generat amb aquest bloc ocupat els darrers mesos, que genera moltes queixes entre els veïns. Tal com han apuntat des del govern, s’està fent el possible perquè es desocupin els pisos, i perquè no es tornin a ocupar una vegada buits.

Incertesa ciutadana 
Les detencions d’ahir a la tarda van venir precedides d’una gran mobilització policial al municipi. Es van sentir sirenes durant la tarda i la nit, que van generar incertesa entre la població. Fruit d’això, han començat a córrer a les xarxes socials missatges falsos sobre els fets que van tenir lloc ahir, entre els quals n’hi ha que apunten a un possible intent de segrest d’una menor, o d’un atac a ciutadans amb una pistola elèctrica.

Des de l’Ajuntament s’ha demanat a la ciutadania que no es facin aquest tipus de difusions, que només fan que generar encara més inseguretat entre els veïns de la vila.

També et pot interessar

Comentaris