La Festa de la Fil·loxera infantil es fa gran

FOTO. Ajuntament
08/09/2019 - 07:00h

Per primera vegada, la Festa de la Fil·loxera infantil celebrarà el triomf final a la plaça de l’Església, com tradicionalment han fet els adults

La plaça de l’Església és, sense cap mena de dubte, un dels elements que converteix en especial la Festa de la Fil·loxera. El temple com a teló de fons dona un toc característic a una celebració que tothom relaciona amb la parròquia sadurninenca. Això és així en el cas de la festa dels més grans, però el cert és que fins aquest any, els infants no havien pogut gaudir d’aquest espai com ho fa la versió adulta.

Fins ara, la Festa de la Fil·loxera infantil començava a la plaça de l’Església, però acabava a la plaça de l’Ajuntament, on els més petits celebraven el triomf final sobre la plaga de la fil·loxera. Enguany, els més petits emularan els adults i també celebraran la victòria dels pagesos i els Set Savis a la mítica plaça sadurninenca.

Aquest canvi dota encara de més entitat una celebració que assegura futur a la fil·loxera, com a mínim algunes dècades més, sobretot per la gran implicació amb què compta dels infants de la vila. Ja són més de 250 els nens i nens que participen de la festa, que compta amb els mateixos elements que la Festa de la Fil·loxera, però en versió reduïda.

En tot cas, reduïda si no es tenen en compte les dimensions de la fil·loxera gran, obra de Jep Bargalló i Yolanda Márquez, que fa 3 metres de llarg, 2 metres d’ample i 1,70 metres d’alçada, i pesa 63,5 quilos. Tot un repte per als infants sadurninencs que cada any recorden que a finals del segle XIX n’hi va haver alguns de tan valents com ells que es van atrevir a domar la bèstia.

També et pot interessar

Comentaris