Per Fires, no és no

FOTO: Ajuntament
06/09/2019 - 18:10h

L’ajuntament de Sant Sadurní ha format el personal que estarà a les barres de le Fires perquè puguin donar resposta a possibles agressions sexistes

Seguint la línia de diversos municipis del país, el consistori sadurninenc ha anunciat que aquestes Fires i Festes mantindrà una actitud de tolerància zero amb les agressions sexuals. Els mitjans de comunicació omplen pàgines i pàgines dia sí i dia també amb casos d’aquest tipus, i l’Ajuntament vol de totes totes que no es repeteixin a Sant Sadurní.

Per aconseguir-ho, des del govern s’han adoptat diverses mesures que tenen com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre aquest tipus de comportament, i sobretot, que sigui possible detectar-lo abans que es cometi. “Serem molt durs en aquesta qüestió”, ha explicat la regidora de Cultura Marta Castellví, que ha apuntat que es treballarà de forma coordinada des de diverses regidories per facilitar la tasca.

L’actuació més innovadora que s’ha previst des de l’Ajuntament és la formació del personal que serà a les barres dels diferents actes de Fires, amb la finalitat que siguin capaços d’actuar davant una possible situació d’agressió. “Se’ls han donat unes pautes bàsiques perquè puguin donar resposta en cas que es trobin davant aquesta problemàtics”, ha assegurat la regidora.

Les barres de les festes és on més comportaments d’aquest tipus és detecten, i és per això que el consistori ha volgut centrar bona part de la seva actuació en aquests focus. Tot i això, també s’han previst actuacions en altres àmbits, com la instal·lació d’un punt lila, que ja han acollit desenes de celebracions arreu del territori durant l’estiu, i des d’on es fa prevenció de possibles agressions sexistes i d’assetjament sexual. En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Sadurní també inclourà falques de sensibilització en diversos espectacles de Fires, per intentar que amb aquests missatges els veïns prenguin consciència del problema.

També et pot interessar

Comentaris