Mor el vilafranquí Ricard Viñals i Ricarte, un apassionat de l’hoquei patins

Ricard Vinyals en una foto d’ara fa un mes amb la primera samarreta del CP Vilafranca. Foto: Miquel del Cerro
27/06/2019 - 17:30h

Tenia 79 anys i va ser president, entrenador i un dels fundadors del Club Patí Vilafranca

Aquest dijous al migdia moria el vilafranquí Ricard Viñals Ricarte a l’edat de 79 anys fruit d’una greu malaltia. Vinyals va ser una persona que ho va donar tot per l’esport i més en concret per l’hoquei patins, del qual n’era un apassionat. De fet, ell, juntament amb d’altres persones, va participar en la fundació, l’any 1970, del Club Patí Vilafranca del qual en va ser entrenador del primer equip quatre temporades.

Pel que fa al tema directiu va ser-ne vicepresident durant quatre anys a finals dels anys setanta i president del club durant quatre anys més, del 1987 al 1991. Però només al cap de pocs temps de deixar el seu club, el Patí Vilafranca, del qual n’era el soci número 4, ja estava vinculat amb la federació espanyola. Ell també va estar molt relacionat amb el CP Sant Ramon i va ser un dels fundadors del torneig l’Enxaneta.

Nascut al número 35 del carrer Ferran de Vilafranca, Viñals també va estar vinculat durant 18 anys a la selecció espanyola d’hoquei patins 10 dels quals fent la tasca de delegat amb qui va complir una ratxa de 61 partits sense perdre guanyant entremig 5 mundials i 5 europeus. També va formar part durant uns anys del Comitè d’Àrbitres de la Federació Espanyola de Patinatge i també del Comitè Nacional de l’hoquei patins i com a entrenador ostentava el títol 103 de més de 10.000 a tota Espanya.

Pare de quatre fills i avi de 6 néts, professionalment va exercir d’administratiu tota la seva vida laboral a les empreses Purina i ITECE, ambdues de Santa Margarida i els Monjos. Des del 2005 estava jubilat però mai va deixar de banda l’hoquei patins. Va ser membre dels Castellers de Vilafranca com a pare de 3 dels seu fills que portaven camisa i era soci del Patronat de la colla.

La cerimònia de comiat se celebrarà dissabte a dos quarts de deu del matí a la basílica de Santa Maria de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris