Mor el vilafranquí Xavi Sardà en un accident de tractor

25/06/2019 - 15:31h

Sardà, de 53 anys i veí de Vilafranca, va ser president de l’ADF de Font-rubí on el recorden com un home “altruista de mena i treballador incansable”

El vilafranquí Xavi Sardà va morir ahir al migdia després que el seu tractor bolqués al punt quilomètric 14 de la via BP-2126 a Font-rubí. Els mossos d’esquadra van rebre l’avís a les 13.58 que un vehicle havia sortit de la via i caigut al marge.

Tot seguit, al lloc del sinistre s’hi van desplaçar cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra, dues dotacions de Bombers, dues ambulàncies i l’helicòpter medicalitzat del SEM. De moment es desconeixen les causes de l’accident

Les mostres de condol no s’han fet esperar. Des de l’ADF de Font-Rubí, que Sardà va ser-ne president del 2003 fins al 2011, han lamentat la seva pèrdua i han recordat:

“Va ser un voluntari molt actiu i incansable; obstinat a protegir els boscos i defensar la terra que tan estimava.”

ADF Font-rubí

També han valorat la seva tasca al capdavant de l’ADF, on va deixar una forta empremta. A més, sota el seu mandat es van construir 3 de les 4 basses d’aigua que hi ha actualment a Font-rubí per prevenir incendis forestals. El recorden com un “altruista de mena i treballador incansable” que “allà on no arribaven els diners per acabar les obres s’arremangava ell amb el pic i la pala per acabar les obres”.

Durant molts estius Sardà va dedicar la seva vida a la vigilància forestal fent rutes amb vehicles 4×4 per detectar columnes de fum i altres incidències al medi ambient.

Comentaris