ERC governarà a Sant Sadurní els primers 30 mesos de legislatura, i Junts la tancarà

FOTO: Maria Rosa Ferré
20/06/2019 - 14:08h

Josep Maria Ribas assumirà l’alcaldia de la capital del cava en primer lloc, i Ton Amat estarà al capdavant del consistori els darrers 18 mesos de mandat

Aquest dijous al migdia s’han donat a conèixer els detalls del cartipàs que s’han repartit Esquerra Republicana (ERC) i Junts per Sant Sadurní a la capital del Cava. Tal com reflecteix el comunicat de premsa que Junts ha fet arribar als mitjans, el republicà Josep Maria Ribas serà el primer en assumir l’alcaldia del municipi, on estarà 30 mesos. Ton Amat li agafarà el relleu, i serà alcalde els darrers 18 mesos de legislatura.

El govern es dividirà en sis gran àrees: Alcaldia, Serveis Centrals i Hisenda, Serveis a les persones, Desenvolupament econòmic, Municipi i Territori i Àmbit educatiu, cultural i esportiu. Totes les àrees seran compartides per part d’Esquerra i de Junts per Sant Sadurní, amb l’excepció de l’alcaldia.

Tal com explica el comunicat de premsa, des de l’Àrea de Serveis Centrals es redactarà un Pla d’Acció Municipal (PAM) i “es prioritzarà la inversió gradual i progressiva del romanent acumulat gràcies a la reducció del deute efectuada en els anterior mandats”.

En el marc del desenvolupament econòmic, l’Ajuntament de Sant Sadurní “aprofundirà en la diversificació econòmica de la Capital del Cava”. A més, també es continuarà treballant per a la promoció turística del municipi “d’una manera sostenible i amb valor afegit, on el comerç i les caves locals en siguin referent i part constructora”, expliquen des de Junts.

L’aposta del nou govern pel municipi i el territori serà essencial. “La prioritat dels propers quatre anys serà l’ordenació d’espais públics, urbans i paisatgístics, i la pacificació del trànsit urbà”, diuen. A nivell territorial, l’Ajuntament de Sant Sadurní “continuarà oposant-se frontalment al Quart Cinturó i vetllarà pel desplegament de la Vegueria Penedès; sense deixar de banda els actuals problemes de les aigües negres dels agregats rurals ni la millora en la recollida selectiva”.

Finalment, en l’àmbit educatiu, cultural i esportiu, des del consitori es continuarà amb els cicles culturals establerts, es crearà l’Àgora Cultural, s’impulsarà un procés de participació ciutadana per a Can Guineu i es treballarà per a trobar solucions de seguretat pel teatre de l’Ateneu i la renovació de El Centre.

També es tornarà a formular el projecte dels vestidors del Camp de Futbol i la Pista Polivalent, a més de posar en marxa la nova escola d’adults i l’arxiu municipal.

També et pot interessar

Comentaris