La CUP de Sant Sadurní obre a porta a un govern en minoria amb ERC

13/06/2019 - 11:32h

Els cupaires demanen a ERC que aclareixi si el seu model de poble és compatible amb el de Junts per Sant Sadurní o prefereix explorar una entesa entre les forces d’esquerres

Després dels resultats de les eleccions municipals, en què la CUP va sumar dos regidors a Sant Sadurní i les forces hegemòniques de la passada legislatura (ERC i Junts) segueixen sumant majoria, els independentistes consideren que la seva responsabilitat passa per “intentar garantir un govern d’esquerres i independentista” a la vila.

Segons han apuntat des del partit, durant els dies posteriors a les eleccions municipals, la formació ha mantingut dues reunions amb ERC per explorar aquesta via, que també hauria d’incloure el regidor de Sant Sadurní En Comú.

Tot i això, els cupaires han explicat que en aquestes dues trobades no s’ha obtingut una resposta clara per part d’ERC a la pregunta de si preferia l’acord amb Junts pel Sí o amb la CUP. “Aquest fet fa pensar que els republicans es decanten per la primera opció que garanteix una aritmètica més fàcil, i que tan sols contempla l’acord d’esquerres com a segona opció”, diu la CUP.

A dos dies de la constitucio del govern, la CUP considera que “la millor opció per Sant Sadurní seria no sortir del ple de constitució amb un acord de majoria tancat, de manera que es mantingués el marge per tal de negociar una proposta política compartida entre totes les forces d’esquerra“.

Des de la CUP es creu que encara hi ha temps per explorar altres vies que “no hipotequin quatre anys més el govern de la vila”.

També et pot interessar

Comentaris