Portes obertes al jaciment ibèric del Puig del Cocodril de Subirats

24/05/2019 - 12:00h

Es farà el 2 de juny i les visites seran gratuïtes. Caldrà inscripció prèvia al web de l’Ajuntament.

Durant el mes de maig, l’equip d’arqueologia de la cooperativa ArqueoVitis sccl, la Universitat de Barcelona i un equip de voluntaris del municipi,  han dut a terme la segona campanya d’excavacions arqueològiques al jaciment ibèric del Puig del Cocodril o Pujol d’en Figueres, situat davant mateix del Castell de Subirats. L’excavació ha estat possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Subirats i la Diputació de Barcelona.

El consitori convida els ciutadans a conèixer de primera mà els extraordinaris resultats de les excavacions arqueològiques, que han permès descobrir, entre altres, una fortificació en un estat de conservació excepcional. El diumenge 2 de juny, a les 10 i a les 12 del matí, es duran a terme visites guiades gratuïtes per tot el recorregut del què podria ser un assentament ibèric datat del segle III.

El recorregut és a la muntanya, per camins que no estan pavimentats, per tant, es recomana calçat còmode de muntanya o esportiu i gorra i protector solar. La visita durarà entre 1 hora i 1,30 h. Per poder assistir caldrà inscriure’s omplint el formulari que trobareu al següent enllaç: https://forms.gle/DC5C49t2Epgrm25t8 o bé trucant al telèfon de l’Ajuntament (938993011).

La visita guiada anirà a càrrec dels mateixos arqueòlegs i professionals que han dut a terme l’excavació i, per tant, són coneixedors i descobridors de tot el recinte.

Els resultats més espectaculars han estat en l’excavació d’aquest maig, on s’ha descobert una muralla  i una edificació del segle III aC, amb molts retalls de peces d’àmfores, així com algun peça de bronze i metall.

La sorpresa més inesperada, però, ha sigut la documentació d’una fase anterior, més antiga, que es conserva sota aquest hàbitat del segle III aC i que ens indica una llarga ocupació del Puig. Ara cal confirmar si aquestes fases anteriors es corresponen amb la fase de la primera edat del ferro o preibèric (segle VII-VI aC) de la qual tenim evidències per la troballa de fragments d’àmfores fenícies en superfície.

Comentaris