Vilafranca vol que els Premis Vinari es quedin al territori

20/05/2019 - 15:26h

Enguany s’ha batut el rècord de mostres presentades, amb un total de 948.

Aquesta setmana han començat els tastos dels 7ns Premis Vinari dels Vins Catalans 2019 a la seu de l’INCAVI de Vilafranca. Un jurat format per una seixantena de professionals -entre sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i distribuïdors- tastaran a cegues i posaran nota als prop de 950 vins que enguany competeixen al certamen.

Es tracta d’una xifra rècord que consolida el concurs entre el sector i el converteix en garantia per al consumidor final que ja concep els Vinari com un segell de qualitat.

La presentació dels guardons s’ha fet també a Vilafranca, amb la presència d’Eva Vicens -directora dels Vinari- que ha agraït a l’Ajuntament de Vilafranca la seva confiança en els premis. “Vilafranca és la Capital del Vi i els premis volen contribuir a fer que aquesta ciutat mantingui aquesta capitalitat”, ha dit Vicens.

Xoan Elorduy, cap de servei de viticultura de l’INCAVI ha apuntat que aquest tipus d’iniciatives donen els seus fruits assegurant que “el consum de vi català amb DO continua creixent. Tots aquests projectes van arribant al consumidor final, que els valora i els transforma en consum”, ha dit.

Per cloure, l’alcalde, Pere Regull, ha recordat que va ser un encert la idea de crear els premis i l’aposta de l’Ajuntament de donar-los suport i col·laborar amb ells. “La nostra intenció és que els premis Vinari es quedin a Vilafranca, hi són i els volem continuar tenint. Ens reforça el nostre ADN”, ha remarcat Regull.

Ja està confirmat que la fase final se celebrarà al Celler de Rubí el 9 de setembre; i que la gala dels Premis es farà un any més a l’Auditori de Vilafranca, el divendres 11 d’octubre de 2019.dres 11 d’octubre de 2019.

També et pot interessar

Comentaris