El Vendrell estrena una rèplica infantil del Cabrot

20/05/2019 - 11:48h

El nou drac va ser batejat dissabte.


El Drac de Foc El Cabrot del Vendrell va estrenar dissabte, en una festa multitudinària, una rèplica infantil de l’emblemàtica bèstia de foc que va construir l’any 1991 l’artista penedesenca Dolors Sans. El president del Cabrot, Marc Rodero, ha explicat que la iniciativa obeeix a “cobrir les necessitats específiques que venen generades per la demanda creixent de pares i mares amb nens i nenes que actualment formen part de l’entitat i d’altres de nova incorporació”.

El Cabrot Petit per a la colla infantil estarà englobat a la mateixa entitat, però es gestionarà de manera independent i, per tant, participarà en sortides folklòriques pròpies i adaptades al conjunt dels infants del grup.

Una quarantena de membres
La colla infantil del Cabrot compta amb una quarantena de membres de 12 a 16 anys, entre mitja dotzena de portadors, una quinzena de nens i nenes que formen part de l’acompanyament pirotècnic o masses i una vintena de tabalers.

Pel que fa al Cabrot Petit, construït també per Dolors Sans, té un pes d’uns 12 quilos i el porta un sol infant. I recordem que el Cabrot ‘gran’ estrenat el 1991 representa un dimoni que cavalca sobre un drac de dos caps i està fet de fibra de vidre ignífuga, pesa uns 130 quilos i fa 3,5 metres d’alçada per 4,5 metres de llargada.

Presentació i bateig
El bateig del nou drac vendrellenc es va fer dissabte al vespre a la plaça Vella, on també es va fer la benedicció i va arrencar una cercavila de foc amb la participació de la nova peça i les colles convidades i padrins: els Diablons i la Víbria del Vendrell, la Vibrieta de Tarragona, el Drac Petit de Sant Roc, la Farnaqueta de Cambrils i el Drac Petit de la Geltrú.

Amb motiu d’aquesta estrena del Cabrot Petit també es van organitzar altres activitats paral·leles, com un espectacle infantil i una xocolatada.

També et pot interessar

Comentaris