Detenen un grup de joves per cometre quatre robatoris violents a l’Alt Penedès

20/05/2019 - 09:55h

Els nois vivien a Sant Sadurní i assaltaven les víctimes a la via pública.

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Sadurní van detenir el cap de setmana de l’11 i el 12 de maig quatre joves, d’entre els 17 i els 20 anys, com a presumptes autors de quatre robatoris amb violència i intimidació a Sant Sadurní i Vilafranca. En la mateixa operació, també van detenir una noia de 18 anys veïna del Prat de Llobregat com a presumpta autora d’un delicte de receptació.

La investigació va començar el 4 d’abril, quan els investigadors van tenir coneixement d’un robatori amb violència i intimidació per part d’un grup de joves a una dona a la via pública, a Vilafranca. Els autors del robatori, tres joves, havien intimidat la víctima amb un objecte punxant a l’esquena i li havien arrencat violentament un collaret, causant-li lesions al coll.

Posteriorment, el 4 de maig, una dona va patir una estrebada de la cadena que portava al coll, per part de dos nois, a Sant Sadurní. Mentre un dels joves li demanava l’hora, l’altre li va arrencar el collaret mentre l’escanyava amb el braç. Dies més tard, l’11 de maig, es va produir un tercer robatori amb violència i intimidació, a la via pública, també a Sant Sadurní. Els autors dels fets, un grup de joves, havien intimidat amb una arma blanca un menor d’edat per sostreure-li els diners que portava.

Només un dia més tard, els investigadors van tenir coneixement d’un quart robatori amb violència i intimidació, a la via pública del mateix municipi. Els autors del robatori havien envoltat i arraconat en un portal a les víctimes, menors d’edat, amb l’objectiu de sostreure’ls els mòbils. Gràcies a les gestions d’investigació, els agents van comprovar que els dos collarets havien estat venuts en una botiga de compravenda d’or de Vilafranca, i van aconseguir recuperar-los i retornar-los a les legítimes propietàries. Així mateix, els Mossos van aconseguir identificar els presumptes autors dels robatoris i van acreditar que aquests actuaven en grup, abordant les seves víctimes per l’esquena i marxant corrents del lloc. Els agents van comprovar que les persones investigades, concretament des de principis d’any, havien ocupat un domicili de Sant Sadurní, i que des de la seva arribada havien augmentat els problemes de convivència al veïnatge.

Finalment, els investigadors van aconseguir detenir els presumptes autors dels robatoris, quatre joves, un d’ells amb 15 antecedents policials. Els tres arrestats, majors d’edat, van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar l’ingrés a presó per a un d’ells i una prohibició d’entrada al municipi de Sant Sadurní per a un altre. El jutge instructor va decretar la llibertat amb càrrecs per a la resta. El quart detingut, menor d’edat, va passar a disposició de Fiscalia de Menors.

A més a més, els investigadors van detenir una noia, de nacionalitat espanyola, de 18 anys i veïna del Prat de Llobregat com a presumpta autora d’un delicte de receptació, ja que va realitzar la venda d’un dels collarets a la botiga de compravenda d’or. L’arrestada va quedar en llibertat després de declarar en seu policial i resta a l’espera que la citi el jutge.

També et pot interessar

Comentaris