La Vila imminent i el procés vers la 4.0 de FranCisco Romero

18/05/2019 - 20:28h

Fonxo Blanc

Altafulla-Vilafranca

 

A l’equador del seu opuscle, exposa als millenials – i als més granadets – “els principals components de la transformació digital aplicada al servei públic”. Fent tota una consideració prèvia: l’ús exclusiu de les xarxes no pot derivar en un “activisme de sofà”, sense el tan humà contacte entre persones. També l’horitzó no pot encegar les reclamacions de les realitats actuals; per això al seu programa, per a les municipals imminents, tenen al cap el mapa d’actuacions, distribuïdes equitativament per barris i equipaments públics: 8 propostes pensades com a pactables, sempre dins la “Vilafranca de la igualtat d’oportunitats”, de la qual el FranCisco és fill i dirigent tan contrastadament emblemàtic.

Pel que fa a la Vila 4.0., en procés de transició progressiva, 8 també són els canvis inventariats: connectats pels mòbils, que ens aporten dades per implicar-nos per afinitats electives d’interessos… d’arreu: acció de governança dels grans reptes globals més que actualíssims (canvi climàtic, desigualtats, migracions, populismes); garantint-ne tota la privacitat les cadenes de blocs. La revolució de la intel·ligència artificial i de la robòtica “si la sabem aprofitar per automatitzar processos i facilitar l’accés del ciutadà al gran volum d’informació”; informació també aportada per les “opcions d’actuadors i sensors”. El “gaming”; les tecnologies que ens engresquen en realitats augmentada o virtuals; i, finalment, l’esperança en la tecnologia quàntica.

Ventall de possibilitats per a figurar-se versemblantment les Viles del 2040; les que les socialdemocràcies a l’alçada del temps 4.0 construirem negociant, sempre propositius. Amb “tot l’enyor de demà” als pisos llegirem plafons dels “indicadors dinàmics”, actualitzats en temps real, sobre “contaminació ambiental, consum d’aigua i electricitat, puntualitat del servei públic de la zona, de la generació de residus, la petjada de CO2, el percentatge d’autonomia energètica”. Aquell “jugant”, que premia amb cinema o teatre els estalvis d’aquells consums. Fent xarxa de ciutats el 2040 el FranCisco s’imagina en la seva mitja hora diària col·laborant amb una ONG local, aportant càpsules formatives. Quina promesa la realitat virtual del passat a les façanes patrimonials de la Vila.

El 2040, la sala de Plens estarà connectada amb videoconferència amb totes les ciutats de projectes compartits. A Vila, ja els de la valuosíssima herència de l’entesa sociatergent! Com imagino el Ricard (Rafecas) i el FranCisco pactant!

També et pot interessar

Comentaris