El 3d8 està d’estrena

17/05/2019 - 08:10h

La posada al dia del portal reforça l’aposta digital del 3d8 i busca una navegació amable.

Dimecres, a les 12 del migdia, va veure la llum la nova cara d’el3devuit.cat, després de mesos de gestació. A mitjans de l’any passat, la redacció va prendre la decisió de renovar la seva oferta digital amb un doble objectiu: reforçar-se com a referència informativa del Penedès i evidenciar una posada al dia en l’entorn digital amb un web més atractiu i amable en la navegabilitat.

Establert l’objectiu, calia trobar un equip idoni de professionals que se’l fes seu i sabés traduir la voluntat en una realitat. El 3 de vuit va escollir l’agència de comunicació “Aquells Nois Tan Simpàtics” (ANTS) d’entre un ventall de quatre empreses amb credencials prou solvents com per pilotar la reconversió. La gent d’ANTS oferia una renovació integral que abraçava des dels aspectes tècnics fins a la filosofia del nou projecte.

I és que el nou portal del 3d8 s’ha entès com un projecte ambiciós i clau en la història d’aquest mitjà de comunicació. Per això, s’han sotmès a una profunda reflexió aspectes tan determinants com si s’apostava per un mitjà de pagament o gratuït.

 

La decisió d’establir un mur de pagament a partir del tercer contingut consumit és fruit de l’anàlisi de mitjans de comunicació de tot el món. La tendència arreu és introduir progressivament els murs de pagament en diferents modalitats i el 3d8 ha entès que havia de seguir en aquesta direcció per garantir la viabilitat i continuïtat del projecte.

Els usuaris poden escollir entre quatre modalitats de subscripció. Una de trimestral, amb accés il·limitat als continguts per només 15 euros, una de semestral, per 30 euros i, per només 60 euros, es pot gaudir de la subscripció anual.

A més, hi ha la possibilitat de subscriure’s a l’edició en paper i la digital per 92 euros. Els actuals subscriptors de paper tenen accés al portal sense cap cost afegit un cop hagin emplenat el formulari de registre que trobaran al botó “connecta’t” del nou web.

Les prioritats en el disseny
El nou portal del 3d8 neix amb la voluntat d’ampliar la seva comunitat de lectors a la xarxa. Per aconseguir-ho ha introduït mecanismes de funcionament intern per afavorir una publicació ràpida de les informacions, però també un seguit d’elements públics per estrènyer la relació entre els lectors i el mitjà.

El més visible té a veure amb el disseny. S’ha prioritzat una estètica amena, amb una forta presència del blanc que contribueix a la netedat del web i el confort en la lectura. Aquesta norma s’ha buscat tant en el consum a través de l’ordinador, com també a través de mòbils i tauletes.

Al·licients de participació
El portal també potencia la relació amb els lectors a través d’eines com l’enviament d’actes per a l’agenda. Els penedesencs tenen ara la possibilitat d’introduir fàcilment actes oberts a tothom per donar-los a conèixer. Així, per exemple, els organitzadors d’una xerrada literària, d’un concert de música, d’una diada castellera, d’un col·loqui o d’un taller poden omplir un formulari a la secció de cultura del nou web i la redacció del 3d8 el validarà perquè tothom en pugui estar informat.

Els lectors registrats també podran enviar comentaris a les notícies que es publiquin al portal i, en aquesta nova etapa del 3d8 a internet serà molt més fàcil compartir els continguts a través de les xarxes socials.

 

Segells de la casa
El 3 de vuit s’ha caracteritzat des de sempre pel seu compromís amb l’actualitat relacionada amb el sector del vi i el cava del Penedès així com dels castells. Aquestes dues temàtiques tenen, en el nou portal, una presència singularitzada. A tall d’exemple, la notícia d’obertura en l’estrena del nou web, era un reportatge sobre el panorama del sector vitivinícola que mira de posar ordre a les notícies que han sacsejat el repartiment d’actors en l’òrbita del vi i el cava.

Sobre castells, els usuaris d’el3devuit.cat trobaran una detallada agenda castellera amb les principals actuacions previstes per les diferents colles castelleres de l’Alt i el Baix Penedès. A més, poden recuperar un ampli reportatge interactiu sobre els 70 anys dels Castellers de Vilafranca publicat a finals de l’any passat en l’edició en paper.

Especials
Els monogràfics especials també tenen presència al web per aportar les visions en profunditat de determinades qüestions d’actualitat. Així, els usuaris poden recuperar un ampli reportatge sobre les ofertes de turisme de l’Alt i el Baix Penedès, un monogràfic sobre el Dia de la Dona, o, properament, un especial dedicat a les eleccions municipals del 26 de maig.

Informació de servei
L’actualitat és la raó de ser del 3d8 des de les branques política, social, econòmica, cultural i esportiva, però aquest mitjà de comunicació també ha pretès des de sempre ser un punt de trobada d’informació de servei. Quin restaurant val la pena? Quina pel·lícula fan? Quina recepta podria cuinar? Totes aquestes preguntes i moltes d’altres tenen resposta en diferents seccions del nou 3d8.

La proximitat de l’entrevista
Val la pena, també, entrar a la pestanya d’entrevistes que destaca el menú del nou portal. En aquella secció s’hi poden trobar totes les converses que han mantingut els periodistes de la casa amb personatges de la vida social, cultural, política… Les entrevistes són aquell gènere periodístic que més permet conèixer les persones i allò que fan. El 3d8 ha volgut obrir un espai per aglutinar totes aquestes mirades.

I de mirades també hi ha les personals i més interpretatives, aquelles que l’elenc d’articulistes del setmanari ofereix en els seus articles d’opinió a l’edició en paper.

 

El 3 de vuit, el fem de nou

També et pot interessar

Comentaris