Detinguda mare i filla per estafar un octogenari veí del Montmell

17/05/2019 - 14:07h

Van sostraure 16.700 euros del compte bancari de la víctima

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Vendrell van detenir aquest dimecres, dia 15 de maig, dues dones de 52 anys i 26 anys, de nacionalitat espanyola i veïnes de Montmell (Baix Penedès) com a presumptes autores d’un delicte d’estafa i un altre de furt.

Les detingudes, mare i filla, van guanyar-se la confiança de la víctima, un veí de Montmell de 84 anys, al qual el mes de novembre de l’any passat van acompanyar a la seva entitat bancària per tal d’obtenir el número secret per poder operar als caixers automàtics amb la seva llibreta.

A meitats del mes de desembre, les dones van començar a efectuar transferències periòdiques d’entre 700 i 3.000 euros al compte bancari d’una d’elles, la qual li tenia una habitació llogada a la víctima.

L’home va començar a sospitar quan va trobar a faltar diverses quantitats de diners en efectiu que tenia a casa per anar a comprar. Va ser el passat 8 d’abril quan la seva entitat li va confirmar que únicament disposava de 100 euros al compte, després d’haver-se efectuat un total de 8 transferències per valor de 16.700 euros a una altra entitat.

Per no cridar l’atenció i ocultar la titularitat del compte beneficiari d’aquestes transferències, les dones van fer constar diversos conceptes a les diferents ordres. L’home, el qual es trobava en una situació d’especial vulnerabilitat, es va veure obligat a sol·licitar un avançament de la pensió per poder cobrir les despeses bàsiques de manutenció.

Arran de la investigació oberta es va poder confirmar que la titular del compte beneficiari d’aquestes transferències és qui les havia gestionat fent ús del número secret de la llibreta de la víctima. Aquesta dona i la seva mare van quedar en llibertat aquest dijous, l’endemà de la seva detenció, després de declarar a comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerides.

Prevenció al caixer i a l’oficina bancària

Des del cos dels Mossos d’Esquadra (un agent del cos apareix en la imatge adjunta d’arxiu) es recorden una sèrie de  consells de seguretat al caixer i a l’oficina bancària, com per exemple que cal evitar anotar el número secret a la llibreta o la targeta. Més consells a l’enllaç:

https://mossos.gencat.cat/ca/consells_de_seguretat/consells_caixers/

També et pot interessar

Comentaris