Vilafranca es prepara per una diada de Fires de Maig més modesta

16/05/2019 - 12:59h

Els Castellers de Vilafranca no asseguren cap castell de 9, els Xicots tampoc un de 8 i la Jove renuncia a actuar

Vilafranca acollirà diumenge, a partir de les 12.30h una nova diada de Fires de Maig, una actuació que serà a l’antiga i que es preveu més modesta que la d’altres anys.

I és que els Castellers de Vilafranca no asseguren poder portar-hi cap castell de 9 i els Xicots els passa el mateix, però amb el 4d8. Així, en el cas que no es vegin, serà el primer cop després de forces anys que les dues colles vilafranquines no alcen castells de 9 i de 8, respectivament, en aquesta diada.

Pel que fa a la Jove de Vilafranca, aquesta ha anunciat la seva decisió de no participar en la diada de Fires per primer cop des de la seva creació l’any 2010. La colla explica que ho fan per “una manca de nivell tècnic i de massa social per garantir una actuació mínima que, per respecte a la plaça de la Vila i a les altres colles presents, es considera que és el mínim que s’ha d’oferir”.

Pel que fa a la prèvia de diumenge, els Castellers de Vilafranca tenen ganes d’estrenar el primer castell de 9 de l’any, però el seu cap de colla, Toni Bach, assegura que no tenen gens de pressa per fer-ho i que, si no arriba diumenge, tampoc s’han marcat cap data per intentar-lo ja que la seva prioritat actual “és fer-lo amb garanties i que la canalla se senti segura. Estic molt content amb el treball de renovació que estem fent i cal anar pas a pas”. El que sí que podrien tirar és ja, la td8f, que seria també la primera d’enguany.

Des de la colla, el seu president, Joan Badell, ha destacat que aquest vespre faran entrega de camises, demà a la tarda actuaran al Xalet del Nin i que la diada de Fires començarà amb un esmorzar de veterans per, després de l’actuació, anar a la ronda vermut que organitzen els Xicots al seu local. Seguidament hi haurà dinar popular a Cal Figarot.

Pel que fa als Xicots, el cap de colla, Gabi Molero, assegura que estan fent molt bon treball de renovació de troncs i poms de dalt i que treballen per poder portar el 4d8 a plaça diumenge, tot i que l’assaig d’aquesta nit acabarà de definir el programa, que estarà compost, segur, per castells de gamma alta de 7 com ara el 7d7 o el 4d7a.

També et pot interessar

Comentaris