La Xarxa Vendrellenca exigeix solucions per a l’ascensor de Renfe al Vendrell

16/05/2019 - 19:53h

La infraestructura no funciona des del dia 6 de maig


Des de la Xarxa Vendrellenca, entitat que aglotina les entitats veïnals del Vendrell, s’ha emès un comunicat signat pel portaveu, Antonio Garcia Leal, per denunciar que un dels ascensors de l’estació de Rodalies del nucli urbà del Vendrell porta parat des de el dia 6 de maig, fet que impossibilita l’accés de persones amb mobilitat reduïda a l’andana i, per tant, al servei de transport ferroviari a l’estació.

Segons l’entitat veïnal, des del 6 de maig que va fallar l’ascensor de l’estació del nucli urbà de Vendrell de l’andana Barcelona “estem amb un ascensor sense funcionar degut a un problema de la placa”, i el dia 9 “fonts no oficials ens han dit que es va treure la placa de l’ascensor de l’andana direcció Tarragona, deixant sense funcionar el d’aquesta andana, per posar-la a l’andana a l’ascensor de l’andana direcció Barcelona”.

A través de Twitter, la Xarxa Vendrellenca ha contactat amb Rodalies, concretament aquest dilluns dia 13, i “com a resposta ens han dit que no tenen previsió per donar una solució per aquest problema”. “No estem d’acord amb com s’estan portant a terme les solucions per part de Rodalies i per part de l’Ajuntament,  que no ens consta que hagi fet res tot i ser un problema que afecta als drets a l’accés al transport dels vilatans i vilatanes de Vendrell”, es diu en l’esmentat comunicat.

La nota pública continua: “Des de la nostra taula de treball, ja vam portar al ple municipal del mes de març una proposta per garantir l’accés a les andanes, que ens va presentar el grup municipal  Si Es Pot El Vendrell, i que va ser aprovada per unanimitat,  per tractar d’evitar aquest problemes, demanant solucions estructurals a Renfe Operadora com a gestora de l’estació i a la Generalitat, donat que entenem que quan això passa es vulneren els drets dels usuaris, la normativa vigent d’accessibilitat i el codi de Consum de la Generalitat, en l’apartat que fa referència als col·lectius especialment protegits”.

Donada aquesta situació, la Xarxa Vendrellenca ha fet arribar un correu electrònic a tots els grups del ple  vendrellenc perquè en tinguin coneixement i  que “facin alguna cosa que acceleri la reparació de l’ascensor”.

D’altra banda i dins del marc de treball de la Xarxa Vendrellenca es remarca que “hem enviat a Renfe Operadora l’expedient de la nostra taula de treball on expliquem que s’ha aprovat la moció (…) i on demanem mesures per garantir l’accessibilitat a les andanes,  perquè ens diguin quines mesures es faran per garantir-la”.

La Xarxa Vendrellenca, davant aquesta problemàtica, tot i que es d’àmbit local, “entenem que té un abast nacional i treballa en diverses accions de calat, en la redacció de propostes concretes a altres estaments de l’administració”.

També et pot interessar

Comentaris