Dispensació responsable d’alcohol a les barres de les festes majors

alcohol
18/06/2014 - 15:36h

El dijous 12 de juny, es va fer a la Casa de Cultura Mas Catarro, de Santa Margarida i els Monjos, una formació organitzada pels serveis de Joventut i Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Penedès sobre la dispensació responsable d’alcohol i la reducció de riscos derivats de la beguda. La formació estava adreçada a tècnics, regidors de Joventut i Cultura, a integrants de les comissions de festes i a membres d’entitats de l’Alt Penedès, perquè puguin fer una dispensació responsable d’alcohol a les barres que s’organitzen majoritàriament amb motiu de les activitats d’estiu i les festes majors.

 

 

A les barres hi haurà cartells que facilitaran la feina de les persones que atenguin els clients i que informaran els usuaris sobre el funcionament del servei: “No es permet la venda ni el subministrament de begudes alcohòliques a menors de 18 anys”, “No es permet la venda ni el subministrament de begudes alcohòliques a persones amb signes clars d’embriaguesa”, “Si tens menys de 25 anys et demanarem el DNI”, etc.

El formador, Anton Uró, de l’empresa Spora, va explicar alguns dels indicadors que permeten avaluar l’efecte de l’alcohol, amb l’objectiu d’evitar vendre alcohol a persones amb risc de borratxera o coma etílic. També es van donar nocions de primers auxilis en cas de lipotímia, cop de calor o coma etílic.

Una forma d’evitar el consum excessiu d’alcohol és pactar amb els components de les barres algunes condicions prèvies: quantitat d’alcohol que es pot vendre, prohibició de fer ofertes amb les begudes alcohòliques, prohibició de convidar ningú quan es tracta d’aquestes begudes, no servir aperitius salats que puguin produir set (es poden servir pinxos de fruita, crispetes dolces, gominoles, etc.), regalar ampolles d’aigua, ampliar l’oferta de begudes sense alcohol (a més dels refrescos tradicionals, es poden oferir llaunes de te, llaunes de refrescos amb sals minerals, còctels sense alcohol, etc.)

Totes les recomanacions per fer una dispensació responsable d’alcohol es poden consultar a l’enllaç: http://energycontrol.org/files/pdfs/Guia+Dispensacion+Responsable+de+Alcohol.pdf. Al web del Servei Comarcal de Joventut (www.dinamo.cat) també pot trobar més informació sobre consum responsable d’alcohol i altres temes de salut d’interès per als joves.

També et pot interessar

Comentaris