El Cavatast deixa enrere la pluja i tanca el cap de setmana amb una gran afluència de públic

alt
07/10/2013 - 09:31h

La 17a edició del Cavatast va deixar enrere la pluja que va acompanyar la inauguració de divendres i aquest cap de setmana el sol i el bon temps han brindat un magnífic complement a la mostra de degustació de cava i gastronomia que de nou va omplir de visitants la Rambla Generalitat. El Cavatast, a més dels actes de la XXXII Setmana del Cava i la Mostra Comercial i d’Artesania de SOM Sant Sadurní instal·lada a la plaça Nova, suposen el millor aparador i plataforma de promoció per a Sant Sadurní.
Dissabte al vespre, la plaça de l’Ajuntament va ser l’escenari del pregó i la coronació de la reina del cava. L’humorista Pep Plaza va oferir un brillant repertori de imitacions que van entusiasmar a un púbic entregat. La presentadora de televisió Anna Simon va ser coronada com a nova ambaixadora del cava i va gaudir d’un gran ambient festiu que va arrencar amb una cercavila des del carrer Raval i va culminar brindant amb cava i els focs d’artifici.

Inauguració sensorial
El periodista de ràdio i televisió especialitzat en divulgació, creador i presentador de programes com el recent ’En Clau de vi’ emès al Canal 33, Marcel Gorgori, va ser l’encarregat d’inaugurar el divendres a la tarda el Cavatast 2013, la XVII mostra de caves i gastronomia de Sant Sadurní d’Anoia, que un any més ha decidit apostar per la qualitat i la projecció de la fira a l’exterior. A l’acte d’inauguració, celebrat al celler Gran de la Fassina de can Guineu, també hi van prendre part l’alcaldessa de la vila i presidenta del Patronat de Turisme, Susanna Mérida, i el regidor de Turisme i Comerç, Jep Bargalló.

Bargalló va obrir l’acte agraint la presència de totes les autoritats i el públic present, i fent un paral·lelisme de bona qualitat entre el Cavatast 2013 i la verema d’enguany, però va recordar que cal ser humil: “la verema depèn del temps, enguany el Cavatast també”, va apuntar. El regidor també va voler agrair a tots els participants per creure en el projecte i a tota la gent que treballa per fer possible el Cavatast: “La Fassina s’omplirà d’activitats, estem fent un treball en xarxa. Si ens anomenem capital del cava, és perquè tenim un territori, i aquest territori es diu Penedès”.

Marcel Gorgori va protagonitzar una original intervenció acompanyat de la música de Wagner. “Jo, que sóc divulgador, un aficionat al món del vi, què carai els explico a la gent de Sant Sadurní, perquè tots els que sou aquí podeu fer un seminari sobre el cava”, va declarar davant del públic assistent, entre el qual s’hi trobaven membres de diverses institucions com el Consell Regulador del Cava, l’Institut del Cava, ajuntaments penedesencs i del consell comarcal, així com del patrocinador principal, Banc Sabadell i d’altres representants polítics, com l’alcaldessa de Cañete la Real, municipi agermanat amb Sant Sadurní. Gorgori va fusionar una peça de Wagner amb el recorregut que fa una ampolla de cava. “Tota la música que sentirem neix amb una sola frase molt simple, d’una aparent fragilitat, que es va transformant i acaba essent una cosa molt més important, com el vi que es transforma en cava”. A La Fassina s’hi van viure uns minuts amb gran càrrega sensorial, amb un silenci només trencat per la música i els comentaris suggerents de Gorgori repassant el procés d’elaboració del cava.

L’alcaldessa de la vila i presidenta del Patronat de Turisme, Susanna Mérida, va tancar la presentació declarant que “estem convençuts que l’èxit de la mostra no pot valorar-se només en nombre de visitants, necessitem que els visitants en quedin seduïts, que s’enamorin del que troben i es converteixin en ambaixadors del cava els 365 dies de l’any. Cal que els visitants gaudeixin d’una experiència total”. “Hem de continuar fomentant edició rere edició el fet que les persones que vinguin a Sant Sadurní marxin amb la voluntat de tornar. El cava és el motor de Sant Sadurní’”. Mérida va destacar que el futur és per tots aquells que estan oberts a l’aprenentatge constant: “El Patronat de Turisme de Sant Sadurní, no ho dubtin, treballa per apropiar-se del futur”.

Després de l’acte oficial, l’ambaixador del Cavatast, Marcel Gorgori, acompanyat pel consistori i d’altres personalitats presents a la presentació, va inaugurar oficialment la mostra amb el tall protocol·lari de la cinta, envoltats, això sí, per paraigües i per la pluja.

Comentaris