El Grup Codorníu trasllada la producció de vins i caves Masia Bach

alt
24/01/2013 - 09:10h

El Grup Codorníu ha decidit traslladar l’elaboració de vins i caves de l’històric celler Masia Bach que té a Sant Esteve Sesrovires, a la comarca del Baix Llobregat des de l’any 1975. Dels vint treballadors que tenia la planta, hi ha hagut cinc acomiadaments i la resta han acordat el trasllat al celler Raïmat (DO Costers dels Segre) o a les caves de Sant Sadurní.
Des del departament de comunicació s’ha refermat que el grup mantindrà la marca i que els compromisos amb els viticultors que proveïen el celler tampoc variaran. Asseguren que els motius principals d’aquesta decisió han estat logístics i de racionalització de la producció. En definitiva, que les instal·lacions s’han quedat obsoletes i per aquest motiu s’ha pres aquesta determinació. D’una banda perquè al celler de Raïmat, Codorníu hi té una de les instal·lacions més ben equipades d’Europa i a Sant Sadurní hi ha els millors mitjans tècnics. Modernitzar un celler del 1918 representaria una inversió excessiva i no es descarta fins i tot la venda d’aquest celler-mansió d’estil noucentista.
La major part de la producció de vins Masia Bach emparats a la DO Penedès deixarien de ser-ho i passarien a la DO Costers del Segre els que s’elaboraran a partir d’ara a la finca lleidatana o bé a la DO Catalunya si es fa amb raïm d’altra procedència. Actualment una part de la producció de vins del celler al Baix Llobregat ja era de la DO Catalunya.

La Masia

El celler-mansió de Bach va començar a construir-se el 1918 i l’obra es va dur a terme sota la direcció de l’arquitecte Josep Maria Sala, qui va recórrer les principals zones de producció vinícola d’Itàlia i França abans d’iniciar la construcció per buscar models d’inspiració. Finalment, va optar per un eclecticisme que conjuminava les proporcions i el ritme renaixentista de la Toscana amb un aire mediterrani purament espanyol, més blanc i assolellat. Els contrastos es poden apreciar en tot l’edifici.
La història de Bach es remunta a l’any 1915, quan els germans Pere i Ramon Bach van adquirir aquesta finca Can Estrada amb antecedents que daten del segle XVIII. Gràcies als beneficis amb el comerç del cotó, els germans Bach van invertir en la posada en marxa del celler que amb el temps va anar creixent amb la compra de noves finques a sumar una extensió de 365 hectàrees.
L’any 1975 el Grup Codorníu va adquirir la finca i va integrar Bach en el seu grup de cellers. Des d’aleshores es van realitzar diverses ampliacions i remodelacions que van donar la seva forma actual al celler. El 1988, l’arquitecte Domingo Triay va projectar una nova sala d’embotellat i expedició i el 2001 es va construir una sala de barriques.
 

 

Comentaris