Els socialistes proposen una intervenció integral al barri de Sant Julià

alt
06/04/2011 - 08:39h

El candidat socialista a l’alcaldia de Vilafranca, Francisco Romero, ha inclòs a la seva carpeta electoral una proposa per desenvolupar un nou programa de llei de barris ara amb una intervenció integral al barri de Sant Julià. Romero, acompanyat per altres membres de la llista, va afirmar que en cas que els socialistes tornessin a governar volen millorar l’espai públic i rehabilitar els edificis dels carrers Sant Pere, Pere el Gran, Jaume Balmes, Abat Copons i passatge Moliner seguint les línies directrius que anys enrere van fer governs socialistes. Per aquest motiu i amb l’experiència del procés de rehabilitació integral del centre històric de la vila i del programa de llei de barris de l’Espirall ara el volen aplicar al barri de Sant Julià amb l’objectiu d’actuar en diferents àmbits com poden ser la millora de l’espai públic i rehabilitació dels edificis, programes de dinamització comercial i millores en els equipaments educatius i esportius.

Equipaments esportius i educatius

Pel que fa a la zona que dóna servei a tota la vila i que forma part del barri de Sant Julià l’objectiu seria descongestionar les instal·lacions esportives i, a iniciativa de diferents entitats, es faria el tancament de les pistes exteriors del pavelló de la Gamba seguint el model ja utilitzat amb la pista exterior del pavelló d’hoquei. Pel que fa als equipaments educatius del barri, els socialistes apostarien pel procés de millora de les instal·lacions de l’escola Baltà Elias i de la llar d’infants Sol Solet.

Dinamització comercial

El barri de Sant Julià està situat molt a prop del Centre i suposa l’ampliació de l’oferta comercial que es dóna des del centre històric de la vila. Tenint en compte la proposta ja explicada per la candidatura socialista de traslladar l’escola d’Art Arsenal al carrer Sant Pere, neixen noves oportunitats per dinamitzar comercialment l’àmbit que inclou els carrers Sant Pere, Pere el Gran, carrer Abat Copons i Jaume Balmes. Malgrat que es presenta com un projecte global, Francisco Romero ha afirmat que és perfectament executable per fases d’acord a la disponibilitat de pressupost ja sigui amb finançament municipal o provinent d’altres administracions.
Per la candidatura socialista, aquesta proposta de millora al barri de Sant Julià, igual que la resta de propostes, s’han de desenvolupar amb el màxim consens i implicació dels veïns i de la resta de forces polítiques amb representació a l’Ajuntament.
La candidatura socialista va insistir també en la continuació dels processos de millora i transformació urbanística posats en marxa al centre històric i a l’Espirall, incloent el barri de Sant Julià amb l’objectiu de mantenir una vila sense desigualtats i evitant la degradació de l’espai públic. Romero afirmava que “per garantir les mateixes oportunitats dels ciutadans independentment del barri on es visqui s’ha d’actuar en la millora dels carrers, de les places i dels equipaments i, en aquest sentit, el barri de Sant Julià serà un nou programa d’intervenció integral de barris de Vilafranca”.

També et pot interessar

Comentaris