Hi haurà ple extraordinari per parlar dels problemes ocasionats per l’AVE

29/09/2010 - 14:54h

La CUP ha demanat al govern de Vilafranca que faci un ple extraordinari per parlar dels problemes que està provocant des de fa anys el pas de l’AVE per Vilafranca. Segons els regidors de la CUP “ara ja no depenem dels estudis tècnics perquè ADIF ja ha reconegut que les medicions no estan ben fetes. El problema ara és de coratge de l’Ajuntament”.
La CUP va realitzar la roda de premsa per demanar el ple extraordinari, minuts abans de l’inici del ple ordinari, on l’alcalde, Pere Regull, va informar que havien d’acordar una data pel ple extraordinari per parlar de l’AVE i “buscar una postura unitària sobre el tema”. Aquest ple ha de ser, en paraules de l’alcalde, “el més aviat possible”, però encara no han fixat la data.
Segons va explicar l’alcalde, ADIF està ara en una posició “d’absoluta prepotència” perquè van convocar-los a una reunió a Madrid amb tan sols un dia i mig d’antelació, sense que volguessin la presència dels veïns i, quan ja havien comprat els bitllets, van canviar l’hora de la reunió. “Ja els he exigit que convoquin amb el temps suficient perquè tots tenim les agendes plenes i cal que tinguin respecte. Volem el màxim de fluïdesa de les relacions, però aquestes formes no són les que s’han de tenir amb un Ajuntament i així mateix els hi hem dit”, va assegurar Regull.

En la seva roda de premsa, la CUP va afirmar que no és ADIF qui ha de posar les condicions sinó Vilafranca i que “la paciència ja s’ha esgotat perquè els veïns no poden més. Les negociacions estan igual que el febrer del 2008 però el problema dels veïns és més gran perquè ha passat més temps i han aguantat més”.
Interposar un contenciós

La CUP ja té una proposta de punts per acordar durant el ple extraordinari com ara: enviar un burofax a ADIF per tal de demanar que vinguin a Vilafranca a reunir-se amb els veïns, que l’Ajuntament no pagui res fins que no es solucioni el problema o que es firmi un nou conveni, entre d’altres. Una de les mesures, però, més importants que demana la CUP és que si ADIF no convoca en un termini de tres setmanes la reunió amb els veïns, el govern tiri endavant un contenciós contra ADIF perquè “més enrera ja no podem anar”. Els regidors de la CUP entenen que ha d’haver-hi negociació però creuen que ara ja és moment d’anar “més enllà i trencar la dinàmica d’anar parlant sense arribar a cap acord”.

El representant dels veïns Josep Martínez acompanyava els regidors de la CUP a la roda de premsa i va apuntar que els veïns li havien demanat ja feia temps un ple extraordinari a l’alcalde però que, de moment, el temps havia passat sense resposta. Martínez declara que lluitaran “fins al final” i que els veïns volen estar a les reunions amb ADIF perquè ells són els màxims afectats.
Per Martínez l’única solució és el cobriment total de la via i creu que la unitat entre els grups municipals “no hi és encara que diguin que sí”. Pel veí “hi ha un pal a la roda que no deixa avançar” i manifesta que estan cansats de la “deixadesa” en què s’ha convertit l’obra que havia de ser la més emblemàtica de Vilafranca. “Nosaltres no anem en contra de ningú, només anem en contra del soroll”, va cloure Martínez.

També et pot interessar

Comentaris